2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújul Bécs közbringahálózata

Április eleje óta a bécsi közlekedési vállalathoz, a Wiener Linienhez tartozik és az eddigi Citybike-ról a WienMobil Rad névre váltott Bécs Bubija. Őszre Bécs összes kerületében elérhető lesz a szolgáltatás, 3 ezer darabosra nő a flotta, és virtuális dokkolókkal is bővítik a rendszert.

Az új rendszer ezer kerékpárral indult el április 1-jén, és megőrizték a Citybike összes egykori dokkolóállomását, tehát minden eddig megszokott helyen találnak most is biciklit a Bécsben közlekedők.

Őszre Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleménye szerint már 3 ezer bringa áll majd a városlakók rendelkezésére, köztük ötven gyereküléssel is felszerelt kerékpár. Lesz a flottában egy hétsebességes Smartbike is, amelyet GPS segítségével lehet megtalálni.

Városszerte összesen kétszáz dokkolóállomás lesz majd, ezek közül ötven virtuális. A fizikai állomásokat piros oszlop jelöli, a virtuálisakat pedig bárhol ki lehet majd jelölni – például rendezvények alkalmával.

Ezeken kívül őszre Bécs összes kerületében – a külső kerületekben is – lehet majd WienMobil Radot bérelni, és mind a 23 kerületben le is lehet majd parkolni a bicajokat.

Bicajról metróra, metróról kerékpárra pattanhatnak a Bécsben közlekedők Fotó: © Wiener Linien/Alexandra Gritsevskaja

A hálózat fenntartását és karbantartását a Nextbike végzi, több mint 20 fő foglalkozik a kerékpárokkal. A környezetvédelem jegyében ők maguk is e-teherkerékpárokat és elektromos kisbuszt használnak a kerékpárok begyűjtéséhez és újraelosztásához.

A kerékpárokat a Nextbike mobiltelefonos alkalmazásával lehet kikölcsönözni, egy felhasználó egyszerre 4 kerékpárt bérelhet ki. Az alkalmazásban le is lehet foglalni a bicikliket előre.

A szolgáltatásról, feltételekről és árszabásról itt érhetők el további információk.

Neked ajánljuk
Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát Mobilalkalmazással az etikus fogyasztásért Metrózni fejedelmi élmény Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam