2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érkezik a Telefogas nevű szolgáltatás

Befejeződtek a pályakarbantartási munkálatok, így április 30-án, szombaton újra munkába áll Buda legizgalmasabb és legfestőibb útvonalú közösségi járműve, a fogaskerekű. A vonalon bevezetik a Telefogas szolgáltatást, optimalizálva ezzel a fogaskerekű üzemeltetését, és csökkentve a zajterhelést a korai és kései órákban.

2022. április 30-án, szombaton hajnalban újraindul a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő fogaskerekű. A járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és csak azon a szakaszon közlekedik, amikor és amelyikre előzetesen megrendelték. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az alacsony forgalmú időszakokban csökken a környék zajterhelése – közölte a honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) április 26-án, kedden.

Az új szolgáltatás a Telefogas nevet kapta. A lényege, hogy hétköznapokon hajnali 5:30-ig, hétvégén és ünnepnapokon reggel 7:30-ig, valamint mindennap késő este, 22 óra után csak akkor indulnak el a szerelvények, ha azt a BKK ügyfelei igénylik.

Április 30-tól újra jár a fogaskerekű, és beindul a Telefogas nevű szolgáltatás Fotó: BKK

Igénylés esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd visszatér a Városmajor végállomásra.

Az igényt az utasok jelezhetik:

  • online, regisztráció után a telefogas.bkk.hu oldalon;
  • a BKK ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 3 255 255);
  • a városmajori végállomáson személyesen a diszpécsernél.

Az utazási szándékot a menetrendi indulás előtt legkésőbb 30 perccel be kell jelenteni telefonon vagy a weboldalon, személyes bejelentésnél azonban nincs ilyen időkorlát – hangsúlyozta a BKK.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam