2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán

Jó hír a hajókázni vágyóknak, hogy a rövid húsvéti ízelítő után április 29-én, pénteken elindul a menetrendszeri hajójárat a Duna budapesti, belvárosi szakaszán. Hétfőnként szünetel majd a hajóközlekedés, keddtől péntekig a BKK havibérlete vagy annál hosszabb érvényességű valamely terméke is érvényes lesz a körjáratra.

Csak szombatonként és vasárnaponként kell mindenképpen külön hajójegyet váltani.

A MAHART és a BKK közös hajójárata tehát április 29-én, pénteken kezdi meg a menetrend szerinti üzemet az idei szezonban, a Nemzeti Színház és a Margitsziget közötti folyószakaszon, a Vigadó tér, az Akadémia, a Margitsziget (Sportuszoda), a Batthyány tér, majd ismételten a Vigadó tér kikötők érintésével 

adta hírül az idokep.hu a BKK közleménye alapján.

A hajójárat keddtől vasárnapig minden nap, 12 és 20 óra között, kétóránkénti indulással közlekedik. Az utolsó járat a hétfői szünnap kivételével minden este 21:15-re ér vissza a Vigadó térre.

Április 29-én indul a BKK és a MAHART közös körjárata a Duna budapesti, belvárosi szakaszán Fotó: BKK

A hajókázáshoz hétköznapokon BKK-bérlet szükséges, szombaton és vasárnap pedig 1500 forintos napijegy váltandó. Akiknek nincs BKK-bérletük, hétköznapokon is napijegyet vehetnek.

A napijegy valódi napijegy, tehát ugyanazon a napon többször is lehet vele utazni.

A 7 évesnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak a körjáraton. Jegyet a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón lehet váltani.

Neked ajánljuk
Minden, amit tudni akartál a metrófelújításról Egyre többen bicajoznak Budapesten Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam