2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szóljon bele Ön is! – Hogyan járjanak a buszok a Normafára?

A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetést kezdeményez a Normafa és környéke buszos kiszolgálásának bővítéséről, ezzel párhuzamosan bizonyos útvonalszakaszok terhelésének csökkentéséről. Ismerje meg a BKK javaslatait, és május 10-ig tegye meg észrevételeit az erre a célra szolgáló online felületen!

A BKK új társadalmi egyeztetést indít a Svábhegy és a Normafa térségében közlekedő autóbuszjáratok fejlesztéséről. A kerületi és városi kapcsolatok bővítése érdekében, utasészrevételek alapján a fővárosi közlekedési cég már elkészítette az alábbi, 2022 júliusában bevezetni kívánt változtatási terveket.

A tervek:

  • A 212-es busz mindig, azaz hétköznap, valamint hétvégén reggel és este is meghosszabbított útvonalon, a Normafáig közlekedik majd. Ezzel a fejlesztéssel a Normafáról és az Eötvös útról minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központja, Dél-Buda és az M4-es metró. Csúcsidőszakban az utasforgalomhoz igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok fognak járni a Boráros tértől a Svábhegyig.
  • A 21-es autóbuszcsalád a 212-es járatokhoz hasonló új struktúra szerint, az utasforgalmi igényeknek megfelelően közlekedik majd: az autóbuszok a Széll Kálmán tértől 21B jelzéssel Csillebércig, 21-es jelzéssel a Normafáig, csúcsidőben pedig 21A jelzésű sűrítő járatokkal a Svábhegyig fognak járni.
A tervezett menetrendi fejlesztések célja, hogy optimálisabb legyen a környék buszos kiszolgálása Fotó: BKK
  • A fejlesztés eredményeképpen változatlan járatsűrűség mellett nagymértékben bővülnek az Eötvös úton élők közvetlen városi kapcsolatai, és egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése több területről is. A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád pedig a jelenleginél sűrűbben közlekedik majd, ezzel igazodva a növekedő utasforgalmi igényekhez.
  • A Csillebérc, KFKI-ig közlekedő 21B autóbuszok – mérsékelve a budai hegyvidék terhelését – hétvégén kora hajnalban és késő este a Csillebérc, KFKI és Csillebérc, Gyermekvasút közötti szakaszon telebuszként közlekednek, így csak akkor mennek végig az útvonalukon, ha erre tényleges utazási igény jelentkezik az adott járaton.

A BKK 2022. május 10-ig várja a tervekkel kapcsolatos észrevételeket a társadalmi egyeztetés online felületén. Az erről szóló, térképpel illusztrált közleményt ide kattintva, az egyeztetésre szolgáló felületet pedig ide kattintva lehet megtalálni (az utóbbi link a közleményben is szerepel).

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam