2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó idős menetrendre váltott a BKK

A Budapesti Közlekedési Központnál is beköszöntött az igazi tavasz, a menetrendet ennek örömére át is hangolták, mégpedig úgy, hogy a fővárosiak vagy az oda látogatók minél könnyebben és hosszabban ki tudják élvezni a szabadidejüket a város kedvenc zöld kirándulóhelyein.

Április 30-tól, szombattól, sűrűbben indulnak vagy bővebb kiszolgálást nyújtanak egyes Normafára, Margitszigetre, Óbudai-szigetre és Városligetbe tartó járatok – adta hírül a BKK a honlapján.

Beköszöntött a tavasz a Budapesti Közlekedési Központ menetrendje szerint is Fotó: BKK

Normafa

  • A Normafához közlekedő 21A autóbusz a hétvégi napokon a kora esti órákban is gyakrabban indul.
  • A 212-es busz hétvégente hosszabb ideig, egészen 19 óráig jár a Normafához.

Margitsziget és Óbudai-sziget

  • A Margitszigetet érintő 26-os busz hétköznap délután sűrűbben jár, emellett hétvégén szintén gyakrabban indul, valamint szóló helyett csuklós buszok közlekednek a vonalon.
  • Hétvégente újra jár a Margitszigetet is érintő 226-os autóbusz a Nyugati pályaudvar és az Óbudai-sziget között, a járat csak a hétvégi napokon közlekedik, 30 percenként.

Városliget

  • Hétvégén a Városligetben tartott programokhoz kapcsolódva a 72M trolibusz vonalán részben nagyobb, csuklós járművek közlekednek, az M1-es metró mellett ugyanis trolibusszal is megközelíthető a Városliget.
A jó idő beköszöntével több, a főváros kiemelt szabadidős helyszíneit érintő járat is sűrűbben jár Fotó: BKK

Ahogy arról korábban hírt adtunk, május első hétvégéjén újra munkába állt Buda kedvenc közösségi közlekedési eszköze a fogaskerekű is, amelynek vonalán a kora reggeli és a késő esti órákban bevezették a Telefogas szolgáltatást.

Emellett május 10-ig várja a BKK a fővárosban közlekedők véleményét arról, hogyan optimalizálják hosszabb távon is a Normafa és környéke autóbuszos kiszolgálását, a társadalmi egyeztetésről itt számoltunk be.

Az aktuális menetrendek mindig elérhetők a BKK oldalán.

Az utazás megtervezéséhez a fővárosi közlekedési vállalat a BudapestGO alkalmazást ajánlja.

Neked ajánljuk
Szóljon bele Ön is! – Hogyan járjanak a buszok a Normafára? Érkezik a Telefogas nevű szolgáltatás Újra nosztalgiavillamosozhatnak a fővárosiak és odalátogatók Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam