2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rollerre és biciklire is érvényes a kérdés: iszol vagy vezetsz?

Indul a roller- és bicikliszezon. Az e-rolleresek és elektromos biciklisek kirajzanak az utakra. A barátokkal szervezett esti sörözésre többen autó vagy taxi helyett inkább így indulnak el. Pedig jó tudni, hogy ittasan ezeket a járműveket sem szabad vezetni – szól a Jogodban áll tudni! sorozat új részének felvezetője.

Magyarország Ügyészségének friss videójára a hirado.hu hívta fel a figyelmet.

Jogodban áll tudni! – Ittasan e-rollert sem szabad vezetni Forrás: Magyarország Ügyészsége/YouTube.com

A Jogodban áll tudni! című sorozat legújabb részében Vecsei H. Miklós színművész kérdéseire dr. Sticz Tamás, a Győri Járási Ügyészség ügyésze válaszol, beszélgetésük során körüljárják az ittas vezetés lehetséges következményeit – különböző járművekre és helyzetekre lebontva.

A Budai Várban megpihent egy fáradt e-roller a zöld gyepen (A kép illusztráció) Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

Fontos, hogy 2008 óta Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, így aki alkoholos befolyásoltság alatt áll, és mégis részt vesz a közúti közlekedésben, az a körülményektől függően szabálysértést vagy bűncselekményt követ el.

Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam