2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

London vagy Barcelona után Budapesten is felcsendül a zene a metróban

Metrókoncert lesz a közlekedési kultúra napjának alkalmából május 11-én, szerdán délután a Szent Gellért téri metróállomáson. Ez csak a kezdet, a BKK célja egy olyan koncepció kidolgozása, amelynek keretében rendszeresen léphetnek majd fel zenekarok a fővárosi metróban.

Több világváros példájából merítve ma Budapesten is lehet majd élőzenét hallani a város egyik legforgalmasabb, de egyben legmutatósabb metróállomásán. A Budapesti Közlekedési Központ ingyenes élőzenei koncerttel színesíti az ügyfelek utazását május 11-én, a közlekedési kultúra napja alkalmából.

A koncert a kiváló akusztikával rendelkező Szent Gellért téri metróállomás középső szintjén lesz.

A szerda délutáni csúcsidőben, 16:30 és 18:30 között Havai Gábor gitáros-énekes és Koszti Márk dobos akusztikus duója szórakoztatja a közösségi közlekedésben részt vevőket. A két zenész április végén debütált a formációval a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a zenekar repertoárját saját dalok adják és feldolgozások színesítik.

Az első metrókoncerttel a közlekedési kultúra napját ünneplik meg a Szent Gellért téri metróállomás középső szintjén Fotó: BKK

A jövőben rendszeresek lehetnek a koncertek a fővárosi metróállomásokon – áll a közlekedési vállalat honlapján megjelent közleményben.

A BKK célja a kezdeményezéssel az, hogy vonzóbbá tegye a közterületeket és a megállókat, közös kulturális élményt nyújtson az utasoknak, és még népszerűbbekké váljanak a közösségi közlekedési eszközök a turisták körében is.

Több világvárosban már évek óta hagyomány, hogy a közösségi közlekedés egyes csomópontjaiban – főként metróállomásokon, pályaudvarokon és megállóhelyeken – bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a helyi közlekedési vállalatok a feltörekvő énekeseknek és együtteseknek.

Londonban évente 100 ezer órányi zenét hallhatnak az utasok 25 megálló 39 színpadáról felcsendülni, Barcelonában pedig egész évben mintegy 600 zenész koncertezhet 38 hivatalos helyszínen 

– részletezte a BKK.

Neked ajánljuk
Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten A nagyobb jármű nem több hatalmat, hanem nagyobb felelősséget jelent HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam