2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon találkozhatnak a Budapesten közlekedők. A tesztbuszokon bárki ingyen utazhat.

Az ArrivaBus által tesztelt, teljesen elektromos MAN Lion’s City 18E városi autóbusz május 21-ig, szombatig lesz forgalomban a belvárost is átszelő 8E vonalán.

Az MAN Lion’s City 18E típusú, 18 méteres csuklós autóbusz 300 kilométeres hatótávját kiemelkedőnek számító, 640 kilowattórás akkukapacitás biztosítja. A modern elektromos busz teljes hosszában alacsony padlós, valamint dupla klímával felszerelt.

A Budapesti Mobilitási Terv egyik fontos célkitűzése a modern, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben Fotó: BKK

A BKV Zrt. által vizsgált Mercedes eCitaro G elektromos csuklós autóbusszal május 17. és 23. között a 7-es busz vonalán, május 24. és 30. között pedig a 8E vonalán lehet találkozni.

A Mercedes eCitaro G típusú elektromos csuklós autóbusz szintén 18 méter hosszú, klimatizált és teljes hosszában alacsony padlós. Az autóbuszt 441 kilowattórás összkapacitású akkumulátor hajtja, amellyel akár 340 kilométert is képes megtenni városi körülmények között – írta honlapján a BKK.

A tesztbuszok a 8E vonalon e8E, a 7-esen pedig e7 jelzéssel közlekednek, a BudapestGO rendszerében percre pontosan nyomon lehet követni, hogy éppen merre járnak.

A tesztidőszakban bárki ingyenesen kipróbálhatja a buszokat 

– derült ki a BKK közleményéből.

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam