2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Metrózni fejedelmi élmény

II. Erzsébet brit királynő hónapok óta mozgásszervi problémákkal küzd, február végén pedig a koronavírust is elkapta, így az elmúlt hónapokban sok nyilvános szereplést kellett lemondania, de május 17-én, kedden, néhány nappal a Crossrail május 24-i megnyitása előtt mégis letesztelte az új londoni metrót.

A tudósítás szerint a napsárgába öltözött II. Erzsébet nem sokkal dél előtt érkezett meg a Paddington metróállomásra, hogy meglepetéslátogatása során megtekintse a róla elnevezett új vonalat, az Elisabeth Line-t.

Sétabotjával óvatosan lépett ki az üvegfelvonóból, majd fiával, Eduárd herceggel fogadta Boris Johnson miniszterelnök, Sadiq Khan londoni polgármester és Andy Byford, a londoni tömegközlekedési cég biztosa köszöntését – írta a telex.hu a BBC riportja alapján.

II. Erzsébet brit királynő részt vett a Crossrail vasútvonal paddingtoni állomásának átadási ünnepségén 2022. május 17-én Fotó: MTI/AP/Pool/PA/Andrew Matthews

A királynő kapott egy Oyster kártyát, azaz elektronikus bérletet is, és a jegyautomatánál azt is kipróbálhatta, hogyan kell azt használni.

Az uralkodó a tiszteletére elnevezett Erzsébet vonal emléktáblájának leleplezését követően 10 percet töltött még az állomáson, majd visszatért otthonába.

A Paddington és Abbey Wood közötti szakaszt a királynő tiszteletére Elizabeth Line névre keresztelték Fotó: MTI/AP/Pool/PA/Andrew Matthews

Eduárd herceg és wessexi gróf viszont felpattant egy metróra, és egyenesen a vezetőfülkébe vonult, hogy tegyen egy kört a Paddington–Abbey Wood szakaszon. Menet közben Carinne Spinola metróvezetővel beszélgetett.

Miután a herceg leszállt a visszaérkező vonatról Paddingtonnál, az egybegyűltekhez fordulva azt mondta: „Ez zseniális volt. Élveztem. Jó szórakozás volt.”

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Lehet, hogy itthon is jön a nyári olcsó bérlet? Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam