2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas a biciklis pezsgés a Balatonnál

Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője egy május 19-én, csütörtökön Keszthelyen megtartott sajtótájékoztatón elmondta: a turizmus új iránya a Nyugat-Balaton térségében, hogy a feltöltődni vágyók vonattal érkeznek, majd kerékpárral járják be a nevezetességeket.

Keszthely erre kiválóan alkalmas célpont, hiszen több nemzetközi kerékpárút kereszteződésében fekszik. A Nyugat-Balaton térsége pedig közel 300 kilométer összefüggő, kitáblázott kerékpárút-hálózattal és széles szolgáltatási kínálattal várja a két keréken túrázókat 

– írta a sajtótájékoztatóról beszámoló MTI.

A BalatonBike365 projekt keretében az elmúlt három évben közel 20 tematikus bringás útvonalat jelöltek ki a régióban, amelyek a környék kulturális, természeti és gasztronómiai látnivalóit érintik.

Biciklisták a Balaton-partot díszítő óriási Keszthely-felirat előtt 2018 őszén (A kép illusztráció) Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Szintén a projekt részeként szeptemberben új kerékpáros központ fog nyílni Keszthelyen, a vasútállomás közelében, ahol hagyományos és elektromos rásegítésű kerékpárokat is lehet majd bérelni.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója beszámolt róla, hogy az intézmény 30 millió forintot fordított a kerékpáros turisták kiszolgálására, és hamarosan a múzeumnál is lehet majd biciklit bérelni.

2022 tavaszán elkészült a BalatonBike365 weboldala és mobilapplikációja. Ezeken keresztül máris 2700 környékbeli szolgáltatás érhető el – hívta fel rá a figyelmet Kulics Gábor, a Keszthelyi Tourinform Iroda vezetője.

Neked ajánljuk
A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam