2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe

Gyermeknap alkalmából május 29-én, vasárnap az egyik legszebb budapesti villamosvonalon is egy több mint százéves villamos-motorkocsi koptatja majd a síneket: a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között igazi világlátott villamosmatuzsálemre válthat jegyet az utazóközönség.

A 2624-es pályaszámú, BVVV „G” típusú villamos 1906-ban készült Budán, a Schlick Gépgyár Rt.-nél. 53 év szolgálat után, 1959-ben az eredetileg favázas kivitelű járművet acélvázasították, ezt követően még 25 éven át szolgálta a Budapesten közlekedőket. Majd Hollandiában vendégeskedett 20 éven keresztül, ahol az amszterdamiak is megismerkedhettek vele. 2004-ben tért haza, azóta a BKV Zrt. nosztalgiaflottájának tagjaként dolgozik a világlátott jármű – írta a BKK a honlapján.

Május 29-én, vasárnap, gyermeknapon az egyik legfestőibb budai vonalon, a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között találkozhatnak tehát ezzel a legendás járművel a villamosrajongó kicsik és nagyok.

A járat menetrendje N56-os megjelöléssel ide kattintva található meg a BKK oldalán.

Gyereknapon nosztalgiajárattal a Hűvösvölgybe Fotó: BKK

Ha valaki mégsem a Hűvösvölgy felé venné az irányt, annak jó hír, hogy most is egész hétvégén közlekedik az N19-es nosztalgiajárat a Deák tér–Szent Gellért tér–Műegyetem–Katinyi mártírok parkja útvonalon.

A nosztalgiajáratokra nosztalgia-vonaljeggyel vagy -napijeggyel lehet felszállni. Ezek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítőpontjain, valamint megválthatók a nosztalgiajáratok személyzeténél is.

A budapesti nosztalgiajáratokról bővebb információkat ide kattintva lehet olvasni a BKK oldalán.

Neked ajánljuk
Elindult a menetrendi városnéző villamos Budapesten Elindult a menetrendi városnéző villamos Budapesten Egyre többen utaznak olyan helyre, ahol jól látni a csillagokat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam