2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Közlekedési Múzeumba költöztek az első Bubik

Néhány társával együtt a Közlekedési Múzeumba költözött Budapest első ikonikus almazöld közösségi kerékpárja. A veterán Mol Bubi 2014-től 2020 végéig gyűjtögette a kilométereket a fővárosban. Az új Bubik tavaly tavaszi érkezése óta az első generációs kerékpárok többsége nehéz sorsú családok mindennapjait teszi könnyebbé.

A fővárosi kerékpáros közlekedés szimbólumának számító Mol Bubi kerékpárjait Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója adta át Vitézy Dávidnak, a Közlekedési Múzeum főigazgatójának az Északi Járműjavító dízelcsarnokában – adta hírül közös közleményben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM).

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Vitézy Dávid, az MMKM főigazgatója az átadón elmondta, hogy

a kerékpáros közlekedés és a megosztott közlekedési megoldások előtt nagy jövő áll, a Mol Bubi ezek egyik első hírnöke volt Magyarországon. A Bubik a múzeum új állandó kiállításán is láthatók lesznek.

Az első budapesti Mol Bubi kerékpárok a Közlekedési Múzeumban 2022. május 26-án. Az előtérben egy Dunából kihalászott példány díszeleg Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Addig is hatalmas időszaki kiállítással várjuk a látogatóinkat leendő otthonunkban, az egykori Északi Járműjavítóban, Kőbányán”

– fűzte hozzá Vitézy Dávid. Ez a kiállítás szeptember 30-ig lesz megtekinthető.

A budapesti közbringa-szolgáltatás 2014. szeptember 8-án indult el, majd 2021 májusára alapjaiban megújult. A kerékpárok azóta könnyebben tekerhetők és jobban gurulnak. Az applikáció frissítése után minden Bubi-ügyet pillanatok alatt el lehet intézni. Egyszerűbbé vált a kerékpárok felvétele és lezárása is, valamint a Mol Bubi díjszabása is kedvezőbb lett – idézte az MTI.

A most múzeumba került bicikliket a Csepel Zrt. szerelte össze, 2014-ben jelentek meg a főváros útjain, és 2020 végén, a rendszer megújulásával vonták be őket.

Neked ajánljuk
Keddtől csütörtökig tart az országos Zebra akció A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam