2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyakrabban jár a reptérbusz Budapesten, de hamarosan drágább lesz a jegy

Június 1-jétől, szerdától sűrűbben jár a repülőtéri, 100E jelzésű autóbusz, azonban a jegy ára júliustól 900 forintról 1500 forintra emelkedik. A BKK közleménye szerint a jegyár európai és regionális viszonylatban még mindig alacsony marad, és egy felmérés szerint a főként külföldi utazóközönség számára elfogadható.

A Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez eljuttatott közleményben beszámolt arról, hogy a koronavírus-járvány enyhülésének és a turizmus újraéledésének köszönhetően nőtt a 100E autóbusz kihasználtsága, ezért a járat június első napjától gyakrabban közlekedik a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

A 100E új menetrendje:

  • Napközben minden nap 10 percenként indul.
  • Kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 9 óra között az eddigi 15 perc helyett 12 percenként jár.
  • Hajnalban és késő este további járatok segítik az utazást.
  • Éjszaka 25 perccel később, 1 óra 30 perckor indul a belváros felé az utolsó busz.
  • A buszok a reptér felé a Deák Ferenc tér után csak a Kálvin térnél vesznek fel utasokat, de az éjszakai járatokról való átszállást segítendő 3 óra 32 perckor és 4 óra 02 perckor kivételesen az Astoriánál is megállnak a járatok.
  • A Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.
Közvetlen autóbuszjárat a belvárosból a repülőtérre Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A BKK azt is elárulta, hogy július 1-jétől 1500 forintba kerül majd a jegy a repülőtéri buszra. A fővárosi közlekedési vállalat az áremeléssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy

a 100E vonalon egy korábbi felmérés szerint az utasok 83 százaléka olyan külföldi, aki csak alkalmi jelleggel használja a BKK szolgáltatásait, és a 3,7 eurós árszintet – amely hozzávetőleg 1500 forint – az utasok nagy része elfogadhatónak tartja.

A budapesti repülőtéri vonaljegyhez hasonló termékek ára Londonban 3000 forintnál kezdődik, míg Párizsban 3500-4200, Bécsben 2800, Prágában pedig 1300-1400 forintba kerül egy út a reptérre.

Neked ajánljuk
Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Keddtől csütörtökig tart az országos Zebra akció A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam