2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Külön lejátszási listája lett minden metróvonalnak a Spotifyon Bécsben

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien minden metróvonalnak összeállította a saját zenei válogatását. A lejátszási listák a Spotifyon érhetők el. Egy-egy összeállítás éppen olyan hosszú, mint ameddig az utazás tart az egyik végállomástól a másikig. Minden metróvonal más-más stílust képvisel.

A város központi részeit összekötő U1-es metróvonal playlistje például a Bécs iránti szeretetet énekli meg 33 percben. Akad benne Kaisermühlen Blues, Rainhard Fendrich és Billy Joel is 

írja Bécs Város Külképviseleti Irodája a honlapján.

A Seestadtot a Schottentorral összekötő U2-es metróvonal az alternatív stílust képviseli, így a Vernissage My Fahrt című playlisten olyan előadók szerepelnek, akik a Duna-csatornánál és a Duna-szigeten szoktak fellépni, mint például Wanda és Der Nino aus Wien.

Dalokban mérik az időt a bécsi metrókon Fotó: © Wiener Linien

A menő Bécset fényezi az U3-as vonal tiszta hiphoppal, míg az U4 U-Bahn Calling című playlistje igazi időutazást kínál az austropop fénykorába.

A metró sötét oldalát mutatja meg az U6 klasszikus és kortárs bécsi rockzenei válogatása, amíg a szerelvény elér a Gürtelbögentől a Duna-szigetig.

A Wiener Linien azért válogatta össze a metrózenéket, hogy az utasoknak kellemesebben és nyugodtabban teljen az utazás. A playlistek a Spotifyon érhetők el, errefelé.

Neked ajánljuk
Elindult a menetrendi városnéző villamos Budapesten Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam