2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI

Kerékpáros-szolgáltatópontot, illetve multifunkcionális B+R parkolót nyitott a KÖKI bevásárlóközpontnál a kispesti önkormányzat. A KÖKI zöldprogramjának fontos eleme a bringapont, de napelemparkot is terveznek telepíteni – tájékoztatta az önkormányzat közleményében az MTI-t.

A smart lock e-bike-töltőállomással felszerelt, éjjel-nappal kamerával megfigyelt KÖKI bringapontra a biciklisek a KÖKI nevű applikáció segítségével juthatnak be.

A biztonsági őrök által védett tárolóban ingyenesen használható öltözőszekrények, kézmosók és szerelőállványok is találhatók. A csomagtároló rekeszek egyedi biztonsági kóddal zárhatók. A tárolóban elhelyezett kerékpárokra díjtalan Hello bringás biztosítás jár 

– részletezte a közlemény.

A KÖKI Terminál Bevásárlóközpont épülete, középen a főbejárat lépcsője Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A KÖKI buszterminál melletti bejáratánál kialakított bringapontot 2022. június 3-án adták át. A szintén a bevásárlóközponthoz tervezett napelempark a tervek szerint a teljes fogyasztás tíz százalékát lesz képes fedezni a jövőben.

A bringapont és a KÖKI nevű applikáció használatáról ide kattintva lehet megtudni a fontos információkat.

Neked ajánljuk
Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten Már működnek a rollerparkolók, és frappáns nevük is lett Kerékpáradományok Békéscsabán A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam