2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érdemes belevágni: dinamikusan fejlődnek a háztartási méretű kiserőművek

Dinamikusan fejlődik a háztartási méretű kiserőművek piaca Magyarországon – közölte Velez Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezető-helyettese a Portfolio Energy Investment Forum 2017 budapesti konferenciáján, kedden – írja a Paks-Press. További jó hír a megújuló energia iránt érdeklődőknek, hogy a napelemek ára az elmúlt 10 évben csaknem a tizedére csökkent.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezető-helyettese a Portfolio Energy Investment Forum 2017 budapesti konferenciáján kiemelte, hogy a dinamikus fejlődéssel kapcsolatban különböző várakozások vannak, a legtöbb megújuló energiaforrás beruházási költségeiről azonban elmondható, hogy azok folyamatosan csökkennek.


Hamarosan teljessé válik a Metár-rendszer, a megújuló és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamosenergia-átvételi támogatási rendszer működtetéséhez szükséges szabályrendszer, az erre vonatkozó kormányrendeletek megjelenése a következő hetekben várható – fogalmazott Velez Tamás.

Az NFM főosztályvezető-helyettese hozzátette, hogy az Európai Unió előírásának megfelelően a hazai energiafelhasználás legalább 13 százalékát megújuló energiákból kell fedezni 2020-ig, ami önkéntes vállalással 14,65 százalékra emelkedett, ezt gyakorlatilag már teljesítette is Magyarország.

pakspress.hu

Neked ajánljuk
Legyen egy dollár egy kiló tiszta hidrogén – tűzte ki a célt az USA energetikai minisztériuma Itt a fordított napelem, amely éjszaka is termel Szociális alapon járó megújuló energia és a járműpark zöldítése Görögországban Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: pakspress.hu
Vissza
Hírfolyam