2018. július 19., Emília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Érdemes belevágni: dinamikusan fejlődnek a háztartási méretű kiserőművek

Dinamikusan fejlődik a háztartási méretű kiserőművek piaca Magyarországon – közölte Velez Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezető-helyettese a Portfolio Energy Investment Forum 2017 budapesti konferenciáján, kedden – írja a Paks-Press. További jó hír a megújuló energia iránt érdeklődőknek, hogy a napelemek ára az elmúlt 10 évben csaknem a tizedére csökkent.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezető-helyettese a Portfolio Energy Investment Forum 2017 budapesti konferenciáján kiemelte, hogy a dinamikus fejlődéssel kapcsolatban különböző várakozások vannak, a legtöbb megújuló energiaforrás beruházási költségeiről azonban elmondható, hogy azok folyamatosan csökkennek.


Hamarosan teljessé válik a Metár-rendszer, a megújuló és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamosenergia-átvételi támogatási rendszer működtetéséhez szükséges szabályrendszer, az erre vonatkozó kormányrendeletek megjelenése a következő hetekben várható – fogalmazott Velez Tamás.

Az NFM főosztályvezető-helyettese hozzátette, hogy az Európai Unió előírásának megfelelően a hazai energiafelhasználás legalább 13 százalékát megújuló energiákból kell fedezni 2020-ig, ami önkéntes vállalással 14,65 százalékra emelkedett, ezt gyakorlatilag már teljesítette is Magyarország.

pakspress.hu

Neked ajánljuk
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást 3 az 1-ben: napelem, tévé és ablak 64 éve kezdődött a napelem sikertörténete 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést
Tovább a forrásra: pakspress.hu
Vissza
Hírfolyam