2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lemerült a telefonja? Foglaljon helyet, a Ford megoldja!

A telefon lemerült akkumulátora miatti idegeskedés immár a múlté – legalábbis néhány londoni járókelő számára. A Ford és az intelligens városok fejlesztésén dolgozó Strawberry Energy olyan intelligens padokat helyezett ki városszerte, amelyek ingyenes napenergiával töltik a rajtuk ülők telefonját, sőt Wi-Fi-kapcsolatot is biztosítanak.

Az együttműködés kezdetben 20 darab Ford Intelligens Padra terjed ki, amivel megduplázódik a Strawberry Energy által idén telepített padok száma. Annak érdekében, hogy készülékük segítségével az emberek megtervezhessék további útvonalukat, ezek a high-tech utcai bútorok képesek mérni a zaj szintjét, a levegő szén-dioxid-tartalmát, a páratartalmat és a hőmérsékletet is. Ezek az információk ingyenesek a padokon ülők és az adott kerületben élők számára.

„A Fordnál hiszünk abban, hogy a jövő városának boldogságot, biztonságot és kapcsolatot kell biztosítania az emberek számára, ezért azt kutatjuk, hogyan tervezhetnénk olyan utcákat, amelyek mindenféle tevékenységet támogatnak: a sétát, a kerékpározást, az autózást, a másokkal való kapcsolattartást, és persze a környezettudatos vállalkozásokat és szolgáltatásokat”  – mondta Sarah-Jayne Williams, a Ford Intelligens Mobilitás európai igazgatója.

Így működik a Ford okospadja. Fotó: Youtube

„Az autózás és a tömegközlekedés mellett a séta is alapvető fontosságú egy Londonhoz hasonló nagyváros közlekedésében, a Ford Intelligens Padok pedig tökéletes kiegészítői annak az életstílusnak, amelynek egyre szervesebb része a konnektivitás” – tette hozzá.

A vezeték nélküli kapcsolaton és portokon keresztül egyaránt használható Wi-Fi és az akkutöltés ingyenes, méghozzá nemcsak az okostelefonokhoz, hanem a tabletekhez, kamerákhoz és a testen viselhető eszközökhöz is.

További érdekesség, hogy az Intelligens Padokat használók adományokkal is meghálálhatják a szolgáltatást – a Ford Motor Company Alapítvány a felajánlásokat 10 000 angol fontig megduplázza.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam