2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hallott már a napelemes cserépről? Pedig magyar találmány.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. közel másfél éve zajló kutatás-fejlesztésének eredménye mostanra lehetővé tette, hogy a vállalat széles körben bejelentse a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését. A Terrán szolármegoldása különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon lesznek az egyedi tetőcserepek felületébe integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik majd a hagyományos tetőcserepekével.

A működő prototípus sikeresen ötvözi a Terrán közel évszázados tetőcserépgyártási tapasztalatát a kor technikai kihívásaival. A fejlesztés végső célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszer megalkotása.

A Terrán továbbra is igazodik a technológiai haladáshoz, a külföldi és a hazai trendekhez, vásárlói elvárásokhoz. A vállalat mint felelős tetőfedőanyag-gyártó olyan új napenergiát hasznosító tetőcserépbe integrált napelemes technológián dolgozik, amellyel a lakóházak megszokott védelmi funkcióin túlmutatva kiemelt hangsúlyt fektet a lakókörnyezetbe való harmonikus illeszkedésre és a környezetvédelemre is.

„Az építőiparnak hatalmas a környezetre gyakorolt hatása, ezt a múltban is és most is komolyan szem előtt tartva fejlesztjük a Terrán Futuron termékünket. Úgy gondolom, hogy az új Terrán know-how hatással lehet az iparág innovációs irányaira is. Ezt indokolhatja, hogy a közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserépgyártónak számítunk, több mint 50 millió cserepet állítunk elő évente” – magyarázta Gódi Attila ügyvezető igazgató.

Mint kiderült, a rendszer megtérülési ideje tíz évre tehető lesz, egy átlagos magyar háztartás energiafogyasztását figyelembe véve. Ha minden jól megy, jövőre már kapható lesz a különleges cserép.

Fotó: terranteto.hu
Neked ajánljuk
Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó) Mini szélturbináké a jövő? Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A föld altalajára is hatással van a klímaváltozás, de még keveset tudunk a következményekről
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam