2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sajnálná, ha nem kellene többé gázszámlát fizetnie?

A gázszámlának és a kéményseprőknek örökre búcsút mondhatunk, de még az energiaszámlán is spórolhatunk az LG napkollektorokhoz is csatlakoztatható, megújult hőszivattyús rendszerével. A új Therma V Split egyetlen, a kiépítés és az üzemeltetés szempontjából egyaránt költséghatékony rendszerrel látja el a lakások, családi házak fűtési, melegvíz-előállítási és légkondicionálási feladatait.

Élet gázszámla nélkül? Nem rossz gondolat... Fotó: Shutterstock

Továbbfejlesztett készülékcsaláddal lepte meg az LG azokat, akiknek fontos, hogy felépítendő vagy korszerűsítendő otthonuk hűtését, fűtését és használati melegvíz-előállítását környezetkímélő módon, energia- és költséghatékonyan, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül, a legkorszerűbb berendezésekkel valósítsák meg.

A legújabb Therma V-rendszer költséghatékonysági szempontból verhetetlen, a tervezéstől és a beépítéstől kezdve egészen az üzemeltetésig.

Így működik a Therma V Split Videó: youtube.com

Nincs szükség külön kazánra és légkondicionáló rendszerre, nem kell az engedélyköteles gáztervvel és a gázfűtéshez szükséges adminisztrációs folyamattal vesződni, továbbá a kéményépítés költsége is megtakarítható.

E költségelőnyök az üzemeltetés során is jelentkeznek, hiszen csak egyetlen – ráadásul okos öndiagnosztikai megoldásokkal ellátott – rendszert kell karbantartani, és az időszakos kéményellenőrzés díja is elfelejthető. Az energiaszámla is alacsonyabb lesz, mint ha külön gázfűtést és légkondicionáló berendezéseket üzemeltetnénk. További zöld érv, hogy a berendezés nemcsak a központi fűtési hálózathoz és a használatimelegvíz-tárolókhoz illeszthető egyszerűen, hanem a napkollektorokhoz is, így páratlanul rugalmasan alkalmazható.

Az új modellek alacsony energiafogyasztásáról az erős neodímium mágneses, szénkefe nélküli, egyenáramú motoros (BLDC) kompresszor gondoskodik, amely a váltakozó áramú motorokhoz képest takarékosabb üzemmódra képes.

Az LG innovatív rendszerének köszönhetően a vízben élősködő, legionella elnevezésű baktériumtól sem kell tartanunk: a berendezés hetente egyszer automatikusan magas hőfokra melegíti fel a víztartály vizét.

Neked ajánljuk
Dán modell Áder János: A magyar vízipari tudástőke exportképes termék A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát A zene és az emberi test a víz drámájáról is érzékletesen szól Budapesti Víz Világtalálkozó: a fórum, ahol a tudomány és a politika találkozik
Tovább a forrásra: technokrata.hu
Vissza
Hírfolyam