2018. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Van egy jó ötlete? Most milliókat kaszálhat vele

Nem mellesleg a bolygónkért is sokat tehet. A feladat persze nem egyszerű: az Európai Bizottság olyan innovatív ötleteket keres, amelyek megoldást találnak arra, hogyan lehet fotoszintézissel üzemanyagot előállítani. Inspirációnak nem rossz a díjazás sem: ötmillió euró üti annak a markát, aki a leghatékonyabb megoldással rukkol elő.

Ötmillió eurós díjat tűzött ki azoknak a kutatóknak és feltalálóknak az Európai Bizottság, akik a legjobb módszert dolgozzák ki üzemanyag-előállításra szén-dioxidból és vízből, napenergia segítségével.

A jövő üzemanyagát fotoszintézissel állítanák elő? Fotó: Freepik

A pályázóknak egy teljesen működőképes prototípussal kell előállniuk, egy olyan géppel, amely mesterséges fotoszintézis révén állít elő üzemanyagot.

A bizottság szerint a mesterséges fotoszintézis lehet a legígéretesebb áttörés a tiszta energia előállítása során.

„Európa vezető szerepet játszik a világban a tiszta energia előállítását és a klímaváltozás hatásait mérséklő megoldások területén. Ez az új díj és a többi EIC (Európai Innovációs Tanács) Horizont-díj nagyobb sebességbe kapcsolja ezeket az erőfeszítéseket azzal, hogy segítenek a kutatóknak új utakat keresni, amivel megkönnyítik mindennapi életünket, és segítenek a bolygó megóvásában is” – idézte az energylivenews.com Carlos Moedas tudományos kutatásért és innovációért felelős uniós biztost.

Neked ajánljuk
Jöhet a hidrogén üzemanyag! A folyékony akkumulátor forradalmasíthatja a villanyautók töltését A European Treasures of Nature 2017-es díjnyertes képei Már a Google Maps is segít elektromos töltőpontot találni Keresd a hazait! – Nyereményjátékot hirdet a Médiaunió Alapítvány
Tovább a forrásra: greenport.hu
Vissza
Hírfolyam