2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a budapesti pad tényleg tud valamit!

Olyan napelemmel működő okospad várja a Corvin Sétány járókelőit a Nokia Skypark épületénél, amelyen telefont tölteni és internetezni is lehet. Ülőfelületét beépített hűtőrendszerrel látták el, hogy még a nyári forróságban se legyen túl meleg – számolt be a különleges köztéri darabról a 24.hu.

A 800 kilogramm teherbírású Steora okospad teljes mértékben napelemből származó energiát használ.

Képes optimalizálni saját energiafelhasználását, így sosem kapcsol le, és időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemel.

Az okospadon nemcsak ülni, de telefont tölteni is lehet Fotó: steora.com

 

Egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval is rendelkezik, amelyek a mobilkészülékek gyors töltését teszik lehetővé. A 4G-routernek köszönhetően 4 méteres körzetében internet is elérhető.

Integrált lámpái két méteren belül megvilágítjákva környezetét, lehetővé téve a felhasználók számára az éjszakai használatot. A fehér színű, acélvázas pad ellenáll a természet viszontagságainak, az ülőfelület anyaga tűzbiztos.

Az ötlet egyébként nem új keletű: ahogy arról már beszámoltunk, Londonban a Ford és az intelligens városok fejlesztésén dolgozó Strawberry Energy is telepített már intelligens padokat.

Neked ajánljuk
A Toyotával Japán lehetne a hidrogénalapú üzemanyag bölcsője Az algalámpa, amely csak szén-dioxidot fogyaszt Környezetbarát műanyagot készítenek talajbaktériumok Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam