2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Íme a környezetbarát klímarendszer

A klímaberendezéseknek egy sor problémájuk van. Rengeteg áramot fogyasztanak, környezetkárosító gázokat keringetnek, a szűrőrendszerüket állandóan cserélni kell. Erre talált megoldást egy indiai startup Új-Delhiben. A méhkaptárra hasonlító pénztárca- és környezetbarát szerkezet már most nagy sikereket aratott.

Az Ant Studio méhkaptárszerű elrendezésben épített egymás mellé cserépcsöveket, amelyeken keresztül naponta egyszer vagy kétszer vizet öntenek át, de a vizet is visszanyerik, és újra fel tudják használni a hűtéshez. A rendszerben párolgó víz aztán lehűti az épületből kiáramló meleg levegőt.

 

Az innovatív rendszer legalább annyira hatékony, mint az elektromos klímaberendezések –  egy helyi elektronikai cég már fel is kérte az Ant Studio tervezőit raktárának hűtésére.

Monish Siripurapu, az Ant Studio alapítója szerint sikerült újrafogalmazniuk a klímaberendezések működését, és megváltoztatni a piacot. A pénztárcabarát hűtőrendszer gyorsan elterjedhet a világon.

Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Nem térkép e táj” – Fotópályázat középiskolások számára 35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra 7 dolog, amit meg kell tennünk, ha nem akarjuk tönkretenni a Földet 8 meghatározó üzleti és fenntarthatósági trend 2018-ra A Balatonról indul világhódító útjára az electrojet