2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tartós elem? Ugyan! Íme a ceruzaelem, amely sosem merül le

Az idei CES-en  (Consumer Technology Association) mutatta be a vezeték nélküli töltési technológiával foglalkozó Ossia cég azt az AA ceruzaelemet, amelyik sosem fogy ki a szuszból. A díjnyertes találmány találóan a Forever Battery – magyarul Örök Elem – nevet kapta. 

Nem kell hozzá semmiféle vezeték nélküli töltő, tulajdonképpen a levegőn keresztül kapja az energiát, bárhol is van az eszköz a lakásban.

A Forever Batteryn egy kis antenna található, ez képes felvenni az Ossia jeladója által küldött rádiófrekvenciás jeleket, amelyek energiával látják el. Állítólag még tíz méter távolságban is jó a vétel, s a jeleket, akárcsak a Wi-Fi-jeleket, nem zavarják meg a falak.

 

Valahogy úgy kell elképzelni az Ossia jeladóját, mintha egy Wi-Fi-router lenne, letesszük valahol a lakásban, s utána már sugározza is a jelet, ami folyamatosan tölti a speciális AA elemet.

Egyelőre csak kis teljesítményű eszközökhöz lehet használni – a nagyobb energiát igénylő készülékeket a rendszer még nem tudja tölteni.

Az Ossia innovációja amellett hogy kényelmes, a környezetre is jó hatással lehet, hiszen csökkenthető az eldobott elemek száma.

Az idei CES-en egyébként több figyelemre méltó innovációt is felsorakoztattak: egyebek mellett itt mutatták be az árvízfigyelő rendszert és a Hyundai legújabb üzemanyagcellás crossover modelljét, a Nexót.

Neked ajánljuk
Hóból áramot? Jön a hóalapú triboelektromos nanogenerátor Feltalálták a szolármotort Vannak megoldások arra, hogy felkészülten reagáljon a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam