2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Tartós elem? Ugyan! Íme a ceruzaelem, amely sosem merül le

Az idei CES-en  (Consumer Technology Association) mutatta be a vezeték nélküli töltési technológiával foglalkozó Ossia cég azt az AA ceruzaelemet, amelyik sosem fogy ki a szuszból. A díjnyertes találmány találóan a Forever Battery – magyarul Örök Elem – nevet kapta. 

Nem kell hozzá semmiféle vezeték nélküli töltő, tulajdonképpen a levegőn keresztül kapja az energiát, bárhol is van az eszköz a lakásban.

A Forever Batteryn egy kis antenna található, ez képes felvenni az Ossia jeladója által küldött rádiófrekvenciás jeleket, amelyek energiával látják el. Állítólag még tíz méter távolságban is jó a vétel, s a jeleket, akárcsak a Wi-Fi-jeleket, nem zavarják meg a falak.

 

Valahogy úgy kell elképzelni az Ossia jeladóját, mintha egy Wi-Fi-router lenne, letesszük valahol a lakásban, s utána már sugározza is a jelet, ami folyamatosan tölti a speciális AA elemet.

Egyelőre csak kis teljesítményű eszközökhöz lehet használni – a nagyobb energiát igénylő készülékeket a rendszer még nem tudja tölteni.

Az Ossia innovációja amellett hogy kényelmes, a környezetre is jó hatással lehet, hiszen csökkenthető az eldobott elemek száma.

Az idei CES-en egyébként több figyelemre méltó innovációt is felsorakoztattak: egyebek mellett itt mutatták be az árvízfigyelő rendszert és a Hyundai legújabb üzemanyagcellás crossover modelljét, a Nexót.

Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet