2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövő okosvárosában a villanyautók termelik majd az energiát?

A Schneider Electric szerint a következő generációs energiaszolgáltatás, illetve közlekedés szorosabb összefonódásának eredményeként az elektromos járművek már nem csupán fogyasztói, hanem forrásai is lehetnek az áramnak. A villanyautók ugyanis „guruló akkumulátorokként”, egyfajta energiaforrásként is használhatók.

Erre az egyik legjobb példa a Nissan és az Enel dániai kísérleti projektje, amelynek keretein belül „vehicle-to-grid” (V2G), azaz járműből az elektromos hálózatba töltő egységeket helyeztek ki. Az éppen nem használt autók akkumulátorai a V2G egységekre kapcsolva tölthetők újra, de az elektromos kocsik igény esetén vissza is tudják táplálni az áramot az országos hálózatba, és így lényegében mobil energiatároló, illetve elosztóközpontként működhetnek.

A V2G technológia segítségével az elektromos járművek a jövő energiagazdálkodási rendszereinek szerves részévé válhatnak.

 

A rendszer lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy töltés céljából olyan időszakokban csatlakoztassák autóikat, amikor alacsony a rendszerterhelés és a díjszabás, majd pedig otthon felhasználják a jármű akkumulátorában tárolt energiát, de akár vissza is tölthetik azt a hálózatba, hogy ezzel kiegészítő bevételhez jussanak.

Neked ajánljuk
Az éjszakai napelem nem vicc A Microsoftot is megihlette a napenergia A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli Jöhet a visszaváltható ásványvíz? A fenntarthatóság és a hozam nem zárja ki egymást
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam