Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szív zsenialitása: hullámerőmű lett egy svéd kardiológus szabadalmából

Egy svéd kardiológus ötletét gondolták újra a CorPower Ocean nevű svéd vállalat szakemberei, akik olyan hullámerőművet fejlesztettek ki, amely a szív mechanikáján alapul. Az innovatív találmányt már javában tesztelik az Orkney-szigetek mellett.

Az erőműhöz tartozik egy szálerősítésű műanyagból készített bója is, amely gyakorlatilag a hullámokon táncol – ez a mozgás átadódik a fogaskerekeknek. 

Érdekesség, hogy az alap szabadalom Stig Lundbäck svéd kardiológus nevéhez fűződik, aki jelenleg a mesterséges szív megalkotásán dolgozik. A hullámerőmű  ezért emlékeztet a szív mechanikájára. 

 

A CorPower Ocean teljes erőműparkokat akar kialakítani, amelyekben akár 1000 áramtermelő egység is működhetne. A megtermelt áramot egy víz alatti állomás gyűjtené össze, és kábelen keresztül jutna el a szárazföldre.

A C3-nak is nevezett hullámerőmű ötször több áramot termel, mint a hasonló hullámerőművek.

A CorPower Ocean azzal számolt, hogy a létesítmények a sorozatgyártás miatt olyan olcsók lesznek, hogy gazdaságosan lehet majd azokat működtetni.

Neked ajánljuk
Akkumulátor gyümölcshulladékból? Sikerült áramot előállítani a levegő páratartalmából Mégsem olyan borús a felhőalapú tárolás jövője Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam