2018. augusztus 16., Ábrahám
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nemcsak fogyaszt, de energiát is termel: íme az ökospinning

A londoni Terra Hale Gymben nemcsak a felesleges kilóktól szabadulhatunk meg, de még a környezetünkkel is jót tehetünk. A különleges konditeremben ugyanis a spinningedzések során megtermelt energiával világítanak, a felesleges wattokat pedig betáplálják a város elektromos hálózatába.

Egy tízfős, ötvenperces edzésen akár 3300 watt energiát is meg tudnak termelni, amit elsődlegesen az edzőterem világítására és zenelejátszóinak működtetésére fordítanak, de a felesleget zöldenergiaként betáplálják a brit főváros elektromos hálózatába.

Az edzés résztvevőit teljesítményük alapján jutalmazzák is: minden hónapban kihirdetik a legtöbb energiát megtermelő győztest.

Az ökospinning Fotó: Terra Hale

„Mindenki azért jön ide, hogy súlyt adjon le vagy izmokat fejlesszen, de ehhez energiát kell kifejteni. Ezt mi megcsapoljuk, és hiszek abban, hogy ebben van potenciál. Én csak egy kis hal vagyok a nagy óceánban, de ha mindenki hasonlóan cselekedne, az komoly előrelépést jelentene” – mondta az edzőterem igazgatója. 

Neked ajánljuk
Hallott már az árapályerőműről? Szabad egy hétvégére? Norvégiában hamarosan megnyitják a világ első energiapozitív hotelét Zöld alma: már száz százalékban megújuló energiaforrásokkal üzemel az Apple Vízhiány van Észak-Magyarországon Mindenhová elér a műanyagszemét
Tovább a forrásra: greenport.hu
Vissza
Hírfolyam