2019. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiafüggetlenség az ABB-vel?

Nemcsak a villanyszámlánk lehet kevesebb, de azokon a területeken is használhatjuk, ahol az áramellátás nem megbízható – ilyen előnyökkel kecsegtet az ABB innovatív napenergia-tárolási megoldása, a REACT 2, amely mindemellett 90 százalékos energetikai önellátást is garantál. 

Az ABB új REACT 2 inverter- és energiatároló megoldása olyan nagyfeszültségű, hosszú élettartamú lítiumion akkumulátort foglal magában, amelynek maximális kapacitása eléri a 12 kWh-t. A moduláris kialakítású rendszer kapacitása a háztartás energiaigénye függvényében 4-ről 12 kWh-ra bővíthető,

a rendszerrel akár 90 százalékos energetikai önállóság érhető el, minek köszönhetően a felhasználók jelentős összeget takaríthatnak meg a villanyszámlájukon.

Az ABB új rendszere 90 százalékos energetikai önellátást garantál Fotó: ABB

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott az új megoldásról: „Tudjuk, hogy a prosumerek – azok a fogyasztók, akik amellett, hogy fogyasztanak – energiát akarnak termelni, és azt az energiaigény felmerüléséig kívánják tárolni. A saját fogyasztás arányának növekedése az egyik legizgalmasabb tendencia, amit a megújuló energiaforrások hasznosítása terén napjainkban tapasztalunk, és ez az a trend, amely erősíti a keresletet az integrált és hatékony akkumulátoros tárolás iránt. Erre a növekvő keresletre kívántunk reagálni az új nagyfeszültségű megoldásunkkal, amely amellett, hogy akár 90 százalékos energiamegtakarítást kínál, a fogyasztói igények növekedésével együtt rugalmasan bővíthető is.” A REACT 2 egyik nagy előnye a moduláris kialakításban rejlik, amely garantálja, hogy a rendszerbe épített tárolási kapacitás a háztartás energiaigényének változásával párhuzamosan bővíthető, azaz 4-ről 8 vagy 12 kWh-ra növelhető.

„A REACT 2 kialakításába beépülő jövőorientált gondolkodásnak köszönhetően a REACT 2 az energiahatékony napenergia-tárolás ideális megoldásának tekinthető. A REACT 2 további előnye, hogy az AC és a DC oldalon is beépíthető, így tökéletes megoldást kínál az új rendszerekhez éppúgy, mint a meglévő fotovoltaikus rendszerek felújításához” – tette hozzá Mehta.

A rendszert olyan területeken is lehet használni, ahol az áramellátás nem megbízható. A REACT 2 ugyanis a biztonsági tartalékrendszer szerepét képes ellátni, és áramot tud szolgáltatni az esetleges áramszünetek során.

Neked ajánljuk
Nyomtatott napelemeket építettek egy frankfurti házba Kína csinált egy mesterséges Napot, amivel végtelen mennyiségű energiát termelnének Klímabarát átmenet előtt a hazai energetikai szektor Döntések az egységes vadkárfelmérő rendszer alapján Új-Zéland szennyezettsége lassan ijesztő méreteket ölt
Tovább a forrásra: technokrata.hu
Vissza
Hírfolyam