2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiafüggetlenség az ABB-vel?

Nemcsak a villanyszámlánk lehet kevesebb, de azokon a területeken is használhatjuk, ahol az áramellátás nem megbízható – ilyen előnyökkel kecsegtet az ABB innovatív napenergia-tárolási megoldása, a REACT 2, amely mindemellett 90 százalékos energetikai önellátást is garantál. 

Az ABB új REACT 2 inverter- és energiatároló megoldása olyan nagyfeszültségű, hosszú élettartamú lítiumion akkumulátort foglal magában, amelynek maximális kapacitása eléri a 12 kWh-t. A moduláris kialakítású rendszer kapacitása a háztartás energiaigénye függvényében 4-ről 12 kWh-ra bővíthető,

a rendszerrel akár 90 százalékos energetikai önállóság érhető el, minek köszönhetően a felhasználók jelentős összeget takaríthatnak meg a villanyszámlájukon.

Az ABB új rendszere 90 százalékos energetikai önellátást garantál Fotó: ABB

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott az új megoldásról: „Tudjuk, hogy a prosumerek – azok a fogyasztók, akik amellett, hogy fogyasztanak – energiát akarnak termelni, és azt az energiaigény felmerüléséig kívánják tárolni. A saját fogyasztás arányának növekedése az egyik legizgalmasabb tendencia, amit a megújuló energiaforrások hasznosítása terén napjainkban tapasztalunk, és ez az a trend, amely erősíti a keresletet az integrált és hatékony akkumulátoros tárolás iránt. Erre a növekvő keresletre kívántunk reagálni az új nagyfeszültségű megoldásunkkal, amely amellett, hogy akár 90 százalékos energiamegtakarítást kínál, a fogyasztói igények növekedésével együtt rugalmasan bővíthető is.” A REACT 2 egyik nagy előnye a moduláris kialakításban rejlik, amely garantálja, hogy a rendszerbe épített tárolási kapacitás a háztartás energiaigényének változásával párhuzamosan bővíthető, azaz 4-ről 8 vagy 12 kWh-ra növelhető.

„A REACT 2 kialakításába beépülő jövőorientált gondolkodásnak köszönhetően a REACT 2 az energiahatékony napenergia-tárolás ideális megoldásának tekinthető. A REACT 2 további előnye, hogy az AC és a DC oldalon is beépíthető, így tökéletes megoldást kínál az új rendszerekhez éppúgy, mint a meglévő fotovoltaikus rendszerek felújításához” – tette hozzá Mehta.

A rendszert olyan területeken is lehet használni, ahol az áramellátás nem megbízható. A REACT 2 ugyanis a biztonsági tartalékrendszer szerepét képes ellátni, és áramot tud szolgáltatni az esetleges áramszünetek során.

Neked ajánljuk
Különleges napelem növényi hulladékból Dánia mesterséges energiaszigetet épít A zöld helyreállítással a klíma és a gazdaság is jobban járna Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: technokrata.hu
Vissza
Hírfolyam