2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nocsak! Energiatermelő sárkányokkal kísérleteznek Németországban

Egy teljesen automatizált energiatermelő sárkányt fejlesztenek és tesztelnek Németországban. A technológia kiválóan alkalmas lehet a szélerőművek kiegészítésére. A SkyPower100 elnevezésű kutatási projektben több cég és egy egyetem is részt vesz.

A Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium által támogatott SkyPower100 nevű kutatási projekt célja az, hogy 2020-ig egy teljesen automatikus energiatermelő rendszert készítsenek, amelynek a névleges teljesítménye 100 kilowatt.

A megoldás teljesen önállóan üzemelne, és az energiatermeléshez használt sárkányokat automatikusan indítaná, működtetné és gyűjtené be.

A projektben részt vevő vállalatok és egyetem az első rendszerrel a technológia hatékonyságát és a megbízhatóságát akarják tesztelni. A SkySails Power koordinálja a programot és biztosítja a szükséges tudást, valamint felelős a kísérleti rendszer fejlesztéséért, gyártásáért, telepítéséért és teszteléséért. Az EWE Offshore Service & Solution feladata a megfelelő tesztelési helyszín kiválasztása, a projekt dokumentálása, az engedélyek beszerzése és a prototípus áramellátásának a biztosítása, míg az EnBW Energie Baden-Württemberg vizsgálja meg a célpiacokban rejlő lehetőségeket és az adott engedélyezési helyzeteket. A hannoveri Leibniz Egyetem felelős a tervezésért és a meghajtásért.

Neked ajánljuk
Billenés Németországban Kifejlesztették a folyékony napelemet Île de Rhinau – Őserdő a Rajna mentén (természetfilm) Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Komposztálásra fel!
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam