2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három magyar fiatal is Európa kiválóságai között

Három magyar is bekerült az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által jelölt diplomások, vállalkozók és innovátorok közé – tudósított az EIT szerdai bejelentéséről a portfolio.hu.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette a 2018-as EIT-díj 41 jelöltjét, akik között három magyar is szerepel.

A díjátadó ünnepségre Budapesten kerül sor október 4-én, az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en. A 41 jelölt Európa legígéretesebb vállalkozói és innovátorai közül került ki.  A 2018-as EIT-díjak jelöltjei az EIT-közösség által a globális kihívások leküzdésének ösztönzése keretében támogatott legsikeresebb diplomások, vállalkozók és innovátorok közül kerültek ki. 

A jelöltek mindannyian kihívásokra választ adó, úttörő termékekkel, projektekkel és szolgáltatásokkal ösztönzik az európai innovációt az éghajlatváltozás, az energia, a digitalizáció, az élelmiszer, az egészség vagy a nyersanyagok területein.

A magyar esélyesek

Félegyházi Nóra az „EIT Change” díj egyik jelöltje. A Sani Nudge projektjének lényege egy adatvezérelt kézhigiéniai emlékeztető és megfigyelő rendszer, melynek célja, hogy javítsa és jelentse a kórházi személyzet, a betegek és a látogatók ilyen típusú tevékenységét.

Pálfi Dóra az EIT „Woman Awards” díj egyik jelöltje, akit az EIT digitális szekciója jelölt. ImagiCase nevű projektje egy oktatási platform és eszköz, amely többek között a lányok igényeire koncentráló programozást tanít.

Dán György az „EIT Innovators” díj egyik jelöltje. SOC4CI nevű projektje egyéni észlelési és válaszadási szolgáltatást nyújt tartós veszélyek ellen. Őt is az EIT digitális szekciója jelölte.

Borítókép: Pixabay.com

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok Mennyi víz van a Földön? (videó) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó) A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Az unió elválasztaná az ocsút a búzától
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam