2019. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A folyékony akkumulátor forradalmasíthatja a villanyautók töltését

A Glasgow Egyetem vegyészei létrehoztak egy olyan folyékony akkumulátor-rendszert, amely képes az elektromos energia vagy a hidrogéngáz elraktározására. A találmánynak köszönhetően az elektromos autók töltési ideje másodpercekre csökkenhet. 

A hibrid-elektromos-hidrogén folyékony akkumulátor azon az elméleten alapul, hogy bizonyos nanoméretű molekulák képesek energiát tárolni, melyet igény esetén elektromosság vagy hidrogéngáz formájában fel tudnak szabadítani.

Amikor létrehozzák a nanomolekulákkal koncentrált folyadékot, az energiatároló kapacitása akár a tízszeresére is nőhet.

A folyékony akkumulátorok növelhetik az energiatárolás rugalmasságát Fotó: af.mil

Az energiát ezután a helyzettől függően rugalmas módon vagy elektromosság vagy hidrogéngáz formájában teszi elérhetővé.

A technológia egyik legnagyobb előnye, hogy az elektromos autók töltési idejét akár pár másodpercre csökkentheti, mivel az anyagot a jelenlegi üzemanyagokhoz hasonlóan a kocsiba lehetne tölteni. A folyamat során az autó régi akkumulátorfolyadékát leengednék, melyet a töltőállomáson ismét fel lehetne tölteni, és újra felhasználni.

A kutatók szerint az általuk megalkotott új technológia elősegítheti a megújuló energiaforrások terjedését és az elektromos autók terén elősegítheti egy elektromosság-üzemanyag rendszer létrejöttét, melynek használata előnyös lehet a puszta elektromosság alkalmazásával szemben.

Neked ajánljuk
Sok mindent megoldhat az Artech egytengelyű napkövetője Ígéretes találmányok az MVM Edison döntőjében Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések
Tovább a forrásra: arsratio.hu
Vissza
Hírfolyam