2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?

A HydraLight külsőre olyan, mint bármelyik elemlámpa, ám ha jobban szemügyre vesszük, rögtön kiderül: elemeknek vagy klasszikus akkumulátornak még csak helyet sem szorítottak az eszközben. Akkor mégis hogyan képes akár 100 órán keresztül világítani? 

A HydraLight nevű különleges zseblámpa a piacon lévő többi eszközzel ellentétben nem igényel klasszikus töltést, hiszen nincs is hagyományos akkumulátora, és elemet sem kell hozzá külön vásárolni, ugyanis folyadékkal hajtott üzemanyagcellával működik.

A legmegdöbbentőbb, hogy a folyadék tulajdonképpen bármi lehet:

ásványvíz, csapvíz, pocsolyavíz, a lámpa mindegyikkel elboldogul, sőt, ha nagyon zord körülmények között találná magát használója, még a vizeletével is képes működésre bírni.

A 30 dolláros (átszámolva mintegy 7 ezer forintos) eszköz fő ütőerét az energiatárolásra fejlesztett különleges cellák jelentik, melyeket elég csupán néhány másodpercre a használni kívánt folyadékba mártani, s máris remek fényforráshoz jutunk hosszú időn át.

Neked ajánljuk
Jöhetnek a beltéri napelemek is? Brutálisan hatékonyak a toronyba rendezett napelemek Új korszak jöhet az újrahasznosításban Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Egy nagy szállítmányozási vállalat is lehet fenntartható?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam