2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?

A HydraLight külsőre olyan, mint bármelyik elemlámpa, ám ha jobban szemügyre vesszük, rögtön kiderül: elemeknek vagy klasszikus akkumulátornak még csak helyet sem szorítottak az eszközben. Akkor mégis hogyan képes akár 100 órán keresztül világítani? 

A HydraLight nevű különleges zseblámpa a piacon lévő többi eszközzel ellentétben nem igényel klasszikus töltést, hiszen nincs is hagyományos akkumulátora, és elemet sem kell hozzá külön vásárolni, ugyanis folyadékkal hajtott üzemanyagcellával működik.

A legmegdöbbentőbb, hogy a folyadék tulajdonképpen bármi lehet:

ásványvíz, csapvíz, pocsolyavíz, a lámpa mindegyikkel elboldogul, sőt, ha nagyon zord körülmények között találná magát használója, még a vizeletével is képes működésre bírni.

A 30 dolláros (átszámolva mintegy 7 ezer forintos) eszköz fő ütőerét az energiatárolásra fejlesztett különleges cellák jelentik, melyeket elég csupán néhány másodpercre a használni kívánt folyadékba mártani, s máris remek fényforráshoz jutunk hosszú időn át.

Neked ajánljuk
Európai Nukleáris Innovációs Díjat nyert a Műegyetem Zöldenergia a háztetőre szerelt napelemeken túl Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam