2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a napelem, amely a zord télnek is ellenáll

A napelemek iránt világszerte nő a kereslet, így nem csoda, hogy a gyártók nagy hangsúlyt helyeznek a fejlesztésekre. Egy német cég most egy olyan napelemmel rukkolt elő, amely a zord téli viszonyoknak is ellenáll.

A CS-Wismar GmbH (Sonnertrom Fabrik) által megalkotott 60 cellás napelem előnye, hogy a nagy mennyiségű hó súlya és a jegesedés sem tesz kárt benne. Ez azért is számít nagy áttörésnek, mert korábban a gyártók erre nem találtak megoldást.

Az új modulokon egyrészt jobban eloszlik a hó súlya, mivel stabilabbak, robusztusabbak, másrészt a megszokott hatékonyságot és minőséget biztosítják, ráadásul még az élettartamuk is hosszabb.

A különösen nagy teherbíró képességet egy újonnan kifejlesztett megoldás biztosítja a napelem-laminátum és a modulkeret között. A CS-Wismar GmbH szakemberei ehhez egy különleges ragasztót alkalmaztak.

A TÜV-Rheinland vizsgálatai alapján a 60 cellás téli napelemek négyzetméterenként akár 825 kilogramm súlyt is elbírnak. A szakemberek a fejlesztés során nem csupán a téli körülmények között való üzemeltethetőségre és a robusztusságra ügyeltek, hanem arra is, hogy az új modulok sorozatgyártása olcsón megvalósítható legyen.

Neked ajánljuk
Íme a napelem, amely levegőből nyert vízzel hűti magát Szolárhűtőt fejlesztettek az áram nélküli afrikai térségekbe Egyelőre nem megoldott a napelemek újrahasznosítása Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam