2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösen termelnék és tárolnák az energiát a floridai háztartások

Napjainkban egyre nagyobb szerep jut a tiszta energiaforrásoknak. A floridai Cortezben lévő Hunters Point közösségben például minden egyes helyi házba fotovoltaikus rendszert, energiatároló egységet és Google Home vezérlést telepítenének. 

A program első szakaszában 148, míg a másodikban 720 otthont alakítanak ki. A kezdeményezés során a kivitelező Sonnen GmbH együttműködik a fenntartható épületeket tervező Pearl Homes amerikai céggel.

Az otthonokba beszerelt eszközök között vannak még intelligens termosztátok és kifejezetten az elektromos járművekhez kialakított részek is. A házvezérlő rendszer segítségével beállíthatók, működtethetők és felügyelhetők például a hűtőszekrények, a mosógépek és a kávéfőzők. Ráadásul a Sonnen közösségi platformja segítségével

az egyes otthonok összeköthetők, így a fel nem használt árammennyiséget is megoszthatják egymással. Ezáltal a teljes közösség energiaszükséglete kielégíthető a helyben megtermelt árammal, ráadásul a szén-dioxid-kibocsátás is nullára redukálható.

Világszerte egyre több ház tetejére kerülnek napelemek  Fotó: edwards.af.mil

A 870 háztartás összesen 9 MWh tárolókapacitással rendelkezik majd, míg a napelemek összteljesítménye 7,2 megawatt lesz.

Christoph Ostermann, a Sonnen GmbH vezérigazgatója elmondta, hogy Florida partjai az olyan környékek közé tartoznak, amelyeknél különösen megfigyelhető a klímaváltozás és annak hatásai. 

Az intelligens lakásmenedzsmentnek köszönhetően minden egyes házban úgy állítható be az energiafogyasztás és -termelés, hogy a regionális áramhálózatot a csúcsidőszakban tehermentesítse, részben a saját felhasználás, részben az áramrendszerbe való visszatáplálás útján. Amikor sok áram keletkezik, például délben, akkor pedig a megtermelt áram eltárolható vagy automatikusan átirányítható a klímaberendezések működtetésére. 

Neked ajánljuk
Íme a pehelykönnyű napelem Egyszerűen növelhető a napelemek hatékonysága A Tesla a napelemek piacát is meghódíthatja „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam