2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyomtatott napelemeket építettek egy frankfurti házba

Elkészült a világ első olyan háza, amelybe a felújítás során organikus fotovoltaikus rendszert építettek be. A frankfurti projekt sikere komoly áttörésnek számít az okosépítészet területén. 

A felújítás során a szakemberek egy többfunkciós homlokzati rendszert szereltek fel, amely aktív komponensként kiegészíti a hőszigetelő rendszert. Az ötlet lényege, hogy a jövőben az épületek burkolatának energetikai felmérése után nem csupán passzív megoldásokkal, például hőszigeteléssel lehet számolni, hanem aktív komponensekkel is. A megújuló energiák épületekbe való integrálása – pont a felújítási projektekben – komoly kihívásokat jelent.

A fotovoltaikus rendszerek homlokzatba való integrálására eddig csak az új házak esetében volt lehetőség, miután az elérhető modulok gyakran nem illeszkedtek az épületek geometriájához. Emellett az egyes napelemek mérete sem szabadon alakítható. Ezen változtat az OPVIUS GmbH OPV-technológiája, amely lehetővé teszi a kinyomtatott napelemek integrálását akár a hagyományos homlokzatokba is.

A kifejlesztett rendszer minden olyan épülettípus és homlokzat esetében alkalmazható, amelyek a szabványos hőszigetelő rendszerre épülnek.

Neked ajánljuk
Most már a napelemet is össze lehet hajtani 3 milliót is lehet nyerni a napelempályázaton A vállalkozások rengeteget segíthetnének a klímaváltozás elleni harcban Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam