2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló tisztaság: íme a napelem-takarító gép

A napelemek hatékonyságát jelentősen ronthatja, ha azokról a szennyeződéseket időnként nem távolítjuk el. Az innovatív napelem-takarító robotnak köszönhetően azonban már emiatt sem kell aggódnunk. 

A por és más lerakódások elleni harcban a slagról és az autómosó szivaccsal bemutatott akrobata mutatványokról ideje kifinomultabb megoldásra váltani! A napelemes erőműveknél eleve számolnak a tisztítás költségével. Erre szükség is van, mert a nap felé néző panelekre rakódó por és más egyéb szennyeződés rontja az áramtermelés hatásfokát.

Az ipari méretű takarításra sokféle megoldás született már, de a lakóházak háztetőire, kertbe telepített konzolokra tett panelek lemosására gyakran kevésbé kiforrott megoldásokat alkalmaznak. A napelemek tisztítására akkor is szükség van, ha manapság minden magára valamit is adó napelemes panellel kereskedő alapból az öntisztító felülettel ellátott rendszereket kínálja.

Évente legalább egyszer, rendszerint a tél végeztével így is érdemes eltávolítani a szennyeződéseket. 

ÍME A HIÁNYPÓTLÓ TALÁLMÁNY

A lakásokban takarító, medencét tisztító, illetve fűnyíró robotok által kitaposott ösvényen indult el az Irci Wash bot is, melynek köszönhetően már nem kell felmászni a háztetőre, ráadásul a munka idő-, energia- és víztakarékosan végezhető.

A tisztítóiparban buszok és nagy testű járművek gyorsmosórendszereit fejlesztő és építő cégeként ismert Bitimec a prototípusokat egyébként már évekkel ezelőtt bemutatta: 

Neked ajánljuk
Íme a napelem, amely levegőből nyert vízzel hűti magát Szolárhűtőt fejlesztettek az áram nélküli afrikai térségekbe Egyelőre nem megoldott a napelemek újrahasznosítása Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam