2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Siemens is az energia napos oldalát választja

A Siemens belép az otthoni napelemes rendszerek energiatárolási piacára. Mint kiderült, a vállalat mostantól nemcsak akkumulátort fog gyártani, hanem kifejezetten olyan energiatárolót is, amely a háztartások energiaigényeit szolgálja. 

A Junelight Smart Battery egy lítiumion rendszerű konstrukció, a Siemens első olyan intelligens rendszere, amely a háztartások önfogyasztásának optimalizálására van kihegyezve. Ez azt jelenti, hogy az állandó internetes kapcsolatra is képes rendszerben lesz időjárási előrejelzéssel kombinált termelésihozam-prognózis, de az is, hogy az adott háztartás saját fogyasztási profiljának felhasználásával képes legyen optimálisan beállítani az akkumulátorok töltési-kisütési folyamatait. 

A feltűnően lapos és modern, fekete és fehér színben gyártásba engedett tárolási rendszer egymáshoz kapcsolható, moduláris egységekből áll. A 80x100 cm-es elemekből akár hat darabot is össze lehet illeszteni; a 3,3 kilowattóra (kWh) nettó kapacitású részekből így

akár 19,8 kWh tárolási kapacitást is össze lehet állítani.

A Siemens Junelight Smart Battery Fotó: Siemens 

A Junelight Smart Battery képes rugalmasan alkalmazkodni a változó fogyasztáshoz, ráadásul beépíthető hőszivattyús rendszerekbe, és alkalmas az elektromos autók töltésére is. Az energiatároló rendszert Németországban és Ausztriában áprilistól lehet rendelni.

Az induló árat a hírek nem közölték, de a megjelent katalógus árulkodó:  mintegy másfél millió forintos árról (4950 euró) indul a rendszerépítés. A full extra méretű rendszer 14 800 euró (4,7 millió forint).

Neked ajánljuk
A svédek megtalálták a megoldást a napenergia tárolására A műnapraforgóval még hatékonyabban lehetne „betakarítani” a napenergiát Nagy lépést tett Ausztria a karbonsemleges energiatermelés felé Nem csak a „világbékéért”, a tiszta tengerpartokért is tesznek a szépségkirálynők „Alkoss az esőerdőkért!” – Környezetvédelmi alkotópályázat
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam