2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberölési kísérlet? Fekete hó esett Szibériában

Futótűzként terjed a hír, hogy Szibériában fekete hó esett. A jelenség nem a természet játéka, hanem az ember felelőtlensége: a havat egy szénfeldolgozó üzem festette feketére. Aggodalomra azonban nemcsak a látvány, hanem a súlyos légszennyezettség is okot ad. A gyár vezetőségét most emberölési kísérlettel vádolják.

A Moszkvától több mint 3000 kilométerre fekvő Kemerovói terület három városában februárban több alkalommal is fekete hó esett, a jelenségről fotók és videók jelentek meg a közösségi oldalakon. A lakók szerint a házakat és járműveket beborító fekete hó olajos tapintású és nehezen tisztítható volt.

„Elég nyomasztó látvány, ha az ember körül minden fekete. Tudjuk, hogy ez rendkívül káros az egészségre”

– idézte Natalja Zubkovát, a helyi internetes portál főszerkesztőjét az MTI. 

A hatóságok vizsgálatot indítottak, a gyanú a három érintett település egyikében, Kiszeljovszkban működő szénfeldolgozó üzemre esett, ahol „rendszeres és régóta tartó” légszennyezést tártak fel.

A területen bányászott szenet feldolgozó üzemben egyáltalán nem szűrték a levegőbe került port – állapították meg a nyomozók.

A terület kormányzója, Szergej Civiljov kedden a lakosság elleni „emberölési” kísérlettel vádolta meg az üzem vezetőségét, és elrendelte a létesítmény ideiglenes bezárását. „Saját magukat, a dolgozókat, és mindenkit, aki maguk körül van, elpusztítanak” – mondta a kormányzó a helyi televízióban.

Neked ajánljuk
Hidrogén szállításához alakítanak át gázvezetékeket Németországban Tavaly túljuthattunk a szén-dioxid-kibocsátás csúcspontján? A hordozható napelem akár életet is menthet 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam