Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A cégeknek megérné energiát fordítani a digitalizációra

Folyamatosan nő a globális energiaigény: ha nem történik valami, akkor 2050-ig a jelenlegihez képest akár 50 százalékkal is emelkedhet az energiafogyasztás. A Schneider Electric szerint a megoldás a digitalizációban rejlik. 

A Schneider Electric friss tanulmánya rávilágít arra, hogy a digitalizációnak köszönhetően nemcsak környezetbarát működés érhető el, de a költséghatékonyság is növelhető. 

A szervezetek ugyanis a működési költségek akár 85 százalékát megtakaríthatják.

A World Economic Forum és az Accenture 16 ezer vállalat adatait felhasználva állapította meg, hogy általánosságban a digitális technológiákba befektetett tőke megtérül, használatukkal pedig nő az árbevétel és a termelékenység.

A Schneider Electric jelentésében ilyen, illetve további, a digitális transzformációval járó legfontosabb gazdasági előnyökre mutat rá. A tanulmány 41 ország 230 olyan projektjét elemzi, amelyek a vállalat EcoStruxure platformjának használatára épülnek.

A digitalizáció megoldást jelenthetne az energiaigény csökkentésére Fotó: Pixabay

A szakértők három csoportra osztották a sikeres piaci versenyhez nélkülözhetetlen pozitív hatásokat: a beruházási kiadásokhoz (CapEx), a működési kiadásokhoz (OpEx), illetve a fenntarthatósághoz, reakcióidőhöz és teljesítményhez kapcsolódókra. A felmérés négy olyan kulcsfontosságú gazdasági szektorra fókuszál (épületek, adatközpontok, ipar és infrastruktúra), amelyek átalakítása alapvetően változtatja meg az emberek életét, munkáját és szerepét.

A felmérés szerint a műszaki folyamatok digitalizálása átlagosan 35 százalékos megtakarítást eredményez a beruházási költségek és a folyamatok ütemezése terén. Ezenkívül az új rendszerek és eszközök üzembehelyezési költsége is átlagosan 29 százalékkal csökkenthető. Az eredmények azt mutatják, hogy az IoT előnyeit kihasználva jelentős megtakarítás érhető el a működési kiadások terén is, ami pozitív hatással van a hatékonyságra, a biztonságra és a fenntarthatóságra.

Neked ajánljuk
Akkumulátor gyümölcshulladékból? Nigéria segíthet Németországnak a zöldülésben Sikerült áramot előállítani a levegő páratartalmából Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: infoter.eu
Vissza
Hírfolyam