2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ígéretes találmányok az MVM Edison döntőjében

Elektromos meghajtású, napelemes hajó, az elektromos autók töltését optimalizáló rendszer, illetve okostelefonos alkalmazás, testreszabható okoslámpa és „ipari napóra” – egyebek mellett ilyen találmányok versengenek egymással az MVM Edison startupverseny idei döntőjében. 

Több mint 100 jelentkező projektből kiválasztott nyolc csapat verseng az MVM-csoport akár ötvenmillió forintos magvető befektetéséért az MVM Edison startupversenyén.

A döntősök között több figyelemre méltó találmány is helyet kapott. Ilyen például a Toaster napenergiát is hasznosító, elektromos pontonhajója, amely korszerű megjelenésével, modularitásával újfajta vízi közlekedést tesz lehetővé.

A  legjobbak között ott van az EnerGO is, a környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontokat egyszerre szolgáló, szoftver- és eszközalapú szolgáltatási platformjával nevezett. 

A szintén finalista City Smart a járműmegosztás üzleti modelljét teremti meg üzleti ügyfelek számára, a nagyvárosi közlekedési problémák enyhítése érdekében. A MET3R ZenCharge komplex rendszere a sofőr, a háztartás, a villamosenergia-hálózat érdekeit, illetve a környezeti szempontokat is figyelembe véve képes optimalizálni az elektromos autók töltését.

Szintén az elektromos járművek töltését tenné egyszerűbbé, valamint az üzemeltetőknek nyújtana segítséget töltőik optimálisabb kihasználásában az InCharge okostelefonos alkalmazása.

A SmartConnect okosaljzat az elektronikus eszközök készenlétiáram-felhasználását csökkenti, de lehetőséget ad távoli vezérlésre és fogyasztásmenedzsmentre is.

A Magnelit testreszabható okoslámpájának dizájnja és funkciója is egyszerűen, szerelés nélkül alakítható mágneses kialakításának köszönhetően, az okosvilágítási modul pedig lehetővé teszi az eszköz irányítását okoseszközökről.

Az AlfaPed egy, az úgynevezett programozható logikai vezérlőn (PLC) alapuló „ipari napórát” fejleszt. 

A nyolc döntős kiválasztása során kiemelt szempont volt, hogy a benyújtott, az energetikai szektort célzó pályamunka széles körben hasznosítható megoldást kínáljon,

valamint – megfelelő anyagi és szakmai támogatással – piaci körülmények között is értékesíthető legyen.

A csapatok a májusi döntőben az akár 50 milliós magvető befektetésért szállnak versenybe.

Neked ajánljuk
Jöhetnek a beltéri napelemek is? Halló, itt a napelemes mobiltelefon! Új korszak jöhet az újrahasznosításban A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam