2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a vízerőmű is belefér a hátizsákba

Különleges találmánnyal rukkolt elő a Blue Freedom. A kis német cég különféle áramfejlesztőket, turbinákat gyárt, amelyekkel a folyó víz erejét lehet kiaknázni. Legutóbb egy hordozható mini vízerőmű is bekerült a kínálatukba. 

Az innovatív találmány használata elméletileg nagyon egyszerű: egy külső gyűrű afféle akasztóként funkcionál, illetve ez rejti az akkumulátort is, míg a belőle kipattintható turbina a vízbe kerül, amelyet a folyadék mozgása hajt meg. A szerkezet gyűrűvel felakasztható egy faágra, vagy egy oszlop köré is hurkolható, így a felhasználó sem lesz térdig vizes, mire kihalássza a bevetés után.

A Blue Freedom szerint

egyórányi használattal annyi energia termelhető, amennyi nagyjából tíz órán keresztül működtet egy okostelefont.

A töltőt USB-csatlakozóval látták el, így okostelefonokon kívül egy csomó egyéb eszközt tölthetünk vele a GPS-ektől a LED-es lámpákon át akár kis méretű kempinghűtőkig.

Az eszköz nem olcsó: 319 euróba, vagyis valamivel több mint százezer forintba kerül, de ha valaki nem tudja nélkülözni a digitális eszközeit a természetben sem, annak jó megoldás lehet. 

Neked ajánljuk
Jöhetnek az akkumulátorként is funkcionáló utak? Egyszerűen növelhető a napelemek hatékonysága Megnyitott Európa legnagyobb töltőparkja A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam