2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a vízerőmű is belefér a hátizsákba

Különleges találmánnyal rukkolt elő a Blue Freedom. A kis német cég különféle áramfejlesztőket, turbinákat gyárt, amelyekkel a folyó víz erejét lehet kiaknázni. Legutóbb egy hordozható mini vízerőmű is bekerült a kínálatukba. 

Az innovatív találmány használata elméletileg nagyon egyszerű: egy külső gyűrű afféle akasztóként funkcionál, illetve ez rejti az akkumulátort is, míg a belőle kipattintható turbina a vízbe kerül, amelyet a folyadék mozgása hajt meg. A szerkezet gyűrűvel felakasztható egy faágra, vagy egy oszlop köré is hurkolható, így a felhasználó sem lesz térdig vizes, mire kihalássza a bevetés után.

A Blue Freedom szerint

egyórányi használattal annyi energia termelhető, amennyi nagyjából tíz órán keresztül működtet egy okostelefont.

A töltőt USB-csatlakozóval látták el, így okostelefonokon kívül egy csomó egyéb eszközt tölthetünk vele a GPS-ektől a LED-es lámpákon át akár kis méretű kempinghűtőkig.

Az eszköz nem olcsó: 319 euróba, vagyis valamivel több mint százezer forintba kerül, de ha valaki nem tudja nélkülözni a digitális eszközeit a természetben sem, annak jó megoldás lehet. 

Neked ajánljuk
Mindent megváltoztathatnak az ultrakönnyű napelemek Bazaltba zárni a szén-dioxidot? A MOL Next-E töltői már Horvátországban is elérhetőek MNB: hasznos beavatkozás a népegészségügyi termékadó Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam