2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok mindent megoldhat az Artech egytengelyű napkövetője

Érdekes találmánnyal rukkolt elő egy kínai napkövetőgyártó: az Arctech SkySmart-2 terméke egy olyan közüzemekhez tervezett, egytengelyű napkövető, amely a gyártó szerint megoldja a két, álló formátumban elhelyezett modulszerkezetnél felmerülő stabilitási problémákat.

Az új napkövető négy rögzített csatlakozópontja és kétfokozatú csigahajtásai fokozott stabilitást biztosítanak, mivel jobban ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, különösen az erős szélnek.

A leírás szerint a szerkezet kompatibilis az 1500 voltos, négy sztringből álló rendszerekkel, kétoldalas panelekkel és valamennyi kereskedelmi forgalomban kapható napelemmodullal. 

„Ha 370 Wp modulokat telepítenek sorba, akkor 202 alapozást kell kialakítani 1 MW-hoz; ha 420 Wp modult telepítenek egy sorba, akkor csak 178 alapozást kell készíteni 1 MW-hoz” – érvelt a cég.

A SkySmart-2 20 százalékos észak–déli lejtése a legnagyobb, amit a napelemkövetők iparágában eddig elértek Fotó: Artech

Az Arctech azt állítja, hogy

a SkySmart-2 üzemeltetési és karbantartási költségei alacsonyabbak, mint a versenytárs napkövetőké, mivel az új modell csak egy motorral és egy vezérlővel üzemel, és az összes csigahajtást mechanikus szinkronizáló tengely köti össze.

Jelenleg zajlik az új napkövető belső tesztelése, és rövidesen előkészítik a nemzetközi piacokra történő belépését is.

Neked ajánljuk
Az ALTEO megszerezte az MNB Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítést Íme a módszer, amellyel szuprehatékony napelemeket lehetne előállítani Naperőművet épített a Videoton Holding A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam