2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A britek is szívesen váltanának megújulóra

Egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban a fosszilis energiával ellátott fogyasztók mintegy kétharmada szívesen váltana megújulókra, ha ez nem eredményezné az árak drasztikus emelkedését. Az E.On brit leányvállalatánál állítják: ennek már most sincs akadálya.

Az E.On UK azt állítja, hogy

Nagy-Britanniában 100 százalékban megújuló villamosenergia-ellátást tud biztosítani a lakossági fogyasztóknak, mindenféle felár nélkül.

Az E.On számára a zöldenergia-források nagy része saját termelésből való – írja a The Guardian nyomán a Napi.

Forradalmi lépés készül a briteknél Fotó: Pixabay

A legnagyobb termelési potenciált a húsznál is több szárazföldi, illetve tengeri szélerőműpark adja, de a cégnek Skóciában és Dél-Yorkshire-ben biomasszaüzemei is működnek. A cég így annyi megújuló energiát tudna a fogyasztókhoz szállítani, hogy már pusztán ebből képesek a lakossági igényeket kielégíteni – állítja Michael Lewis, az E.ON UK vezérigazgatója, aki kiemelte: a céljuk, hogy megmutassák, a tiszta energia nem jár feltétlenül drágulással.

Neked ajánljuk
Az Északi-tengeren úszó napelemtutaj első másfél éve Az Északi-tengeren úszó napelemtutaj első másfél éve Alig vezették be, máris alkalmazni kellett a hőhullámokra kidolgozott brit figyelmeztető rendszert Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam