2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ALTEO megszerezte az MNB Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítést

Az elsők között kapta meg az ALTEO Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében kibocsátandó kötvények minősítését – közölte az Élő Bolygónkkal az ALTEO. 

A komoly megújuló energiás portfólióval rendelkező ALTEO is részt kíván venni a Magyar Nemzeti Bank 2019. július 1-jén elindult vállalati kötvényvásárlási programjában, amely keretében a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol hazai székhelyű, nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket.

Az ALTEO az elsők között szerezte meg az MNB Növekedési Kötvényprogramja kapcsán a programban való részvételhez szükséges minősítést, ennek értelmében

a társaság részvényei BBB-minősítést kaptak, amely négy fokozattal jobb az MNB által elvárt minimumminősítésnél.

Az ALTEO monori napelemparkja Fotó: ALTEO

 Az MNB legalább B+ minősítéssel rendelkező, 3–10 éves eredeti futamidejű, zártkörűen vagy nyilvánosan forgalomba hozott kötvényeket vásárol a program keretében. A minősítés elbírálását az Európai Értékpapírpiaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítő, a Scope Ratings végezte, amely során legfeljebb 9,3 milliárd forint kötvény kibocsátásával számolt.

 „Nagy elismerés a vállalatunk számára, hogy az elsők között kaphattuk meg a programban való részvétel feltételeként a kötvényminősítést, ráadásul jócskán felülmúltuk a minimális elvárásokat, hiszen kötvényeink BBB- minősítést szereztek.  A programban való részvétel ténye visszaigazolja, hogy az ALTEO mindamellett, hogy növekedési sztori, tőkepiaci jelenlétét illetően is stabil alapokon áll. A kötvényprogramon keresztül tovább bővíthetjük a finanszírozási lehetőségeinket, ezzel is növelve a részvényesi értéket” – fogalmazott ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

 Az ALTEO tervei szerint a kötvényeket 2019 szeptemberében vagy októberében kívánja kibocsátani, amely során forgalmazóként az Erste Bank Hungary Zrt. fogja támogatni. 

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti A legeltetés mint védekezés Újabb támogatással segítik az ökogazdálkodásra vállalkozókat Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam