2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az energia és a dizájn is lehet megújuló

A Cambridge Design Partnership a Solivusszal együttműködve szerves vékonyfilmet magában foglaló íves napelemmodullal rukkolt elő. A tervezők célja az volt, hogy egy olyan vonzó terméket hozzanak létre, amelyet az emberek szívesen látnak a kertjükben.

Mivel a napelemek egyre nagyobb mértékben mozdulnak el az épített környezet irányába, sok más mellett fontossá vált az esztétika is. 

Ezt az igényt elégítheti ki az Egyesült Királyságban fejlesztés alatt álló innováció, amely újszerű megközelítést alkalmaz, mivel a szabadon álló napelem-installációt kertekhez és kocsifelhajtókhoz tervezték.

A modult a Cambridge Design Partnership az egyesült királyságbeli napelemes céggel, a Solivusszal közösen fejlesztette ki, és a német gyártó, a Heliatek szerves napelem-technológiájára épül.

Így néz ki a szabadon álló, íves napelempanel Fotó: Solivus

„A Solivusnál merült fel az építészeti értékeket hordozó, szabadon álló napelempanel ötlete” – mondta James Baker, a Cambridge Design egyik partnere. „Vezérigazgatójuk, Jo Parker-Swift olyan terméket akart, amely

annyira vonzó, hogy az emberek szívesen látják a kertjükben.“

 „Végső soron az új kialakítás hozzájárul majd az otthonok és elektromos gépkocsik elektromos árammal történő ellátásához, és a cél ennek piacra vitele – ismertette Ben Crundwell, a Cambridge Design vezető elektronikai szakembere, aki arról is beszélt, hogy a következő lépés a költséghatékony tömeggyártásra történő igazítás lesz.

A különleges napelem várható költségéről, illetve kimenő teljesítményéről egyelőre nem közöltek adatokat.

Neked ajánljuk
A szén-dioxid nemcsak szennyező, hanem alapanyag is lehet A szén-dioxid nemcsak szennyező, hanem alapanyag is lehet Szívesen spórolnának napenergia segítségével a magyarok Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam