2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az E.ON továbbra is bekapcsolja a háztartási napelemrendszereket

Újra hálózatra kapcsolja a háztartási méretű kiserőműveket, például a háztetőkre telepített napelemrendszereket az E.ON jövő héttől – közölte a szolgáltató.

Az E.ON az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását.

A biztonsági óvintézkedések bevezetését követően április 6-tól a szolgáltatás újra elérhető lesz

– közölték.

Fotó: Unsplash

A háztartási méretű kiserőművek, például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új, szigorú biztonsági szabályokat alkalmaznak majd, a munkákat a szakemberek védőfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelők között biztonságos távolságot tartva, a szerződések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik majd el – írják a közleményben. A bekapcsoláshoz a mérőórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági előírások miatt akkor tudják megtenni, ha a fogyasztásmérő a lakott ingatlanon kívül található. Az épületen belül vagy zárt térben található invertert a bekapcsolást végző szerelő átmenetileg az előzetesen beküldött fénykép alapján fogja ellenőrizni – hívják fel a figyelmet.

A szolgáltató a veszélyhelyzet kihirdetése óta már korábban döntött arról, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot, emellett segítséget nyújt abban, hogy az előrefizetős mérővel rendelkező, védendő fogyasztók számára veszélyhelyzet idején is biztosított legyen az áramellátás. 

Neked ajánljuk
Lendületesen halad Magyarország a naperőművi kapacitás bővítésében Egyetlen fotont is képes érzékelni a forradalmi Lidar-rendszer Fenntartható Hungaricum Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam