2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tölti és védi a villanyautót – itt a napelemes ponyva

Figyelemreméltó innovációval rukkolt elő a Gazelle Tech. A francia startup olyan napelemes ponyvát hozott létre, amely nemcsak megvédi, hanem fel is tölti az elektromos autót. 

A napelemes védőponyva-prototípust motorok húzzák rá az elektromos autóra, majd távolítják el róla. A ponyva az Armor ASCA organikus napelemfilm megoldását tartalmazza, amely szerves félvezető polimereken alapul. A gyártó szerint

a hajlékony napelem legalább 50 000 összehajtást elvisel károsodás nélkül. A napelemes fólia tömege körülbelül 1/30-a hagyományos napelem tömegének.

Összehajtva kis helyet igényel, így könnyen tárolható a járműben, és pillanatok alatt elhelyezhető az autó tetején, eltakarja annak tetőablakát és egyéb üvegfelületeit, így csökkenti az utastér felmelegedését.

Forrás: FastCarCommunity/Youtube

A napi 8-10 órás munkaidő során a napon parkoló autók esetén egy gyorsan és egyszerűen, de kézzel elhelyezhető árnyékoló ponyva hasznos megoldás lehet a jövőben, ha pedig a napelem visszatölti a munkahelyről haza vezető út megtételéhez szükséges energiát a villanyautó akkumulátorába, az már csak hab a tortán.

Neked ajánljuk
Kifejlesztették a folyékony napelemet Féligáteresztő napelemeket tesztelnek Hollandiában Egyre népszerűbbek a befektetők körében a rovarevő startapok ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam