2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halló, itt a napelemes mobiltelefon!

A LetsGoDigital szúrta ki a Xiaomi egyik, még 2018 júliusában a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) benyújtott szabadalmát egy olyan okostelefonról, amelynek a hátoldalára napelemet helyeztek. Vajon mi a Xiaomi terve a megújuló mobillal? 

A szinte keret nélküli dizájn nagy kijelzőt mutat, amelyen nem látható lyuk a szelfikamerának, de még motoros kameramegoldás sem látható. 

Hátul egy függőleges helyzetű dupla kamera található, vakuval – az elrendezés emlékeztet a Xiaomi Mi 8-éra, illetve a Redmi Note 6 Próéra – írja a hvg.hu.

A hátoldal nagy részét a napelem foglalja el, az viszont az oldalnézetből is látható, hogy nem túl vastag ez az egység.

Fotó: Letsgodigital

A szabadalom meglétéből persze még nem következik, hogy valóban kiad egy ilyen napelemes telefont a kínai gyártó. Mindenesetre ha emellett döntene, az sokat javíthatna a vállalat környezetbarát megítélésén.

Egyébként nem ez az első, a nap energiáját is hasznosító elképzelés ezen a területen, tavaly például az orosz Caviar adott ki egy napelemes iPhone-t, és a Samsung is bemutatott 2009-ben egy hasonló modellt.

Neked ajánljuk
Napelemmel az elsivatagosodás ellen? Fontos napelemes problémát oldottak meg Jövőre is megéri napelemre váltani A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam