2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

100 Coop üzlet működhet napenergiával

A Coop kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatóságot, ezért is hívta életre a hosszú évek óta tartó energiahatékony és környezettudatos programját, melynek részeként idén több mint 100 üzleten működik majd napelem. 

A projektben úttörő szerepet vállaló franchise-partnerek, az Unió Coop Zrt. és az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. telepített rendszereikkel együttesen elérték az évi egymillió kWh napelemmel megtermelt villamosenergia-mennyiséget. 

A tisztán magyar tulajdonú Coop Gazdasági Csoport több évtizede meghatározó szereplője a hazai kereskedelemnek, a versenyképesség megtartása és növelése érdekében pedig évek óta olyan fejlesztéseket folytat, melyek középpontjában a fenntarthatóság áll.

A környezet- és energiatudatos szemlélet áthatja a Coop Csoport minden tevékenységét a beszerzéstől kezdve az üzlethelyiségek létesítésén és használatán át a logisztikáig, amellyel igyekszik a működéséből eredő ökológiai lábnyomának csökkentésére.

Fotó: Shutterstock

Az üzletlánc 2016-ban elindította ismételt boltmegújítási programját, amelynek fókuszában az energia- és környezettudatosság áll, amelyre elkészült egy tudatos energiahatékonysági koncepció is, melyhez folyamatosan csatlakoznak az üzletlánc franchise-partnerei. A kereskedelmi csoport abban hisz, hogy hosszú távon fenntartható üzletüzemeltetést csak az energiahatékonyság mentén lehet megvalósítani. 

A környezettudatosság jegyében az országban a kereskedelmi szereplők közül elsőként a Coopnál működik a használt étolaj visszagyűjtése. Ezen felül a nagyobb városokban – pl. Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Kecskeméten, Budapesten, Székesfehérváron – megkezdődött az elektromosautó-töltők telepítése is. 

Neked ajánljuk
Egyszerűen növelhető a napelemek hatékonysága Mennyire hatékonyak a tóra telepített napelemparkok? Külön címkékkel segíti a fenntarthatóbb vásárlást az Amazon Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam