2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb napelemes innováció: megérkeztek a rugalmas panelek

A megújuló energiaforrások esetében mindig van új a nap alatt. Ezt bizonyítja a Jiangsu Sunport Power projektje is, melynek részeként piacra dobta épületbe integrált napelemes megoldását. 

A monokristályos cellákból álló modul több különböző változatban kapható, ezek kimenő teljesítménye a 310 W és 330 W közötti tartományba esik, míg a hatékonyságuk 20,22 és 21,53 százalék közötti. 

A keret nélküli termék fehér, fekete vagy áttetsző hátlappal is kapható, valamint etilén-vinil-acetát (EVA) vagy poliolefin elasztomer (POE) anyagú tokkal. 

A panel olyan fotovoltaikus rendszerekben használható, amelyben a feszültség nem haladja meg az 1500 V értéket. A gyártó 25 évnyi kimenő teljesítményre vonatkozó garanciát kínál a kezdeti hozam 82,36 százalékára.

„A Sunport Power S6 rugalmas modulja az egyedülálló, Metal Wrap Through (MWT) technológiájára épül” – magyarázta a Sunport.

Fotó: Jiangsu Sunport Power Corp., Ltd.

A hírek szerint

a termék rugalmassága is egyedülálló, a legkisebb ív átmérője 25 cm lehet.

„Az egyedi kialakításnak köszönhetően az S6 rugalmas modulnál még az ólommentességet is sikerült elérni a vezetőképességgel rendelkező fólia alkalmazása révén, így környezetbarát termékké vált” – tette hozzá a kínai gyártó.

Forrás Sunport/Youtube
Neked ajánljuk
A világ legmagasabb távvezetékoszlopai megújuló forrásból származó áramot fognak továbbítani A tervezettnél korábban elérjük, sőt meg is haladhatjuk energetikai célkitűzéseinket Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam