2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a világ első elektromos markológépe

A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák, valamint a felhasználók egyre magasabb igényei miatt a markológépek sem kerülhetik el a technikai átalakulást. A CNH Industrial ezért is fejlesztette ki a CASE 580 EV elnevezésű elektromos markológépét, amely gond nélkül hozza a dízeles változatok teljesítményét.

A különleges munkagép első ránézésre teljesen olyan, mint  a hagyományos üzemű társai, azonban jóval csendesebb és tisztább működést biztosít. Ez az egyik legfontosabb előnye, valamint az, hogy az elektromotor kisebb karbantartási igénye, valamint a kedvezőbb üzemanyagköltségek miatt sokkal gazdaságosabban üzemeltethető, mint fosszilis elődei. 

A gyártó számításai szerint éves szinten akár 90 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek a CASE üzemeltetési költségei a dízel markológépekhez képest.

Fotó: www.casece.com/

A CASE 580 EV-t otthoni 220 voltos hálózatról is tölthető 90 kWh összteljesítményű lítium-ion akkumulátorral szerelték fel.

A gyártó ígérete szerint a CASE 580 EV gond nélkül képes végigdolgozni egy 8 órás műszakot.

A CASE 580 EV elektromos markolóból eddig két darabot adtak el az Egyesült Államokban előszériás értékesítés keretében, sorozatgyártása jövőre indulhat el. A CNH Industrialnál várhatóan nem ez az utolsó akkumulátortechnológiás munkagép, a cégóriás ugyanis már dolgozik további környezetbarát, zéróemissziós megoldásokon.

Forrás: CASE Construction Equipment/Youtube
Neked ajánljuk
Bécs leszámol a földgázzal A szupercuki elektromos apróságból tűzoltó lett Algoritmus segítségével csökkenteni a dugót Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam